Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Kyläsilta uusitaan Rauman Kodisjoella maantiellä 2052 ja liikenne ohjataan pitkälle kiertotielle (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Rauman Kodisjoella maantiellä 2052 sijaitsevan Kyläsillan uusimisen 1.7.2019. Silta on huonokuntoinen ja painorajoitettu. Liikenne siltapaikalla joudutaan katkaisemaan kokonaan kahden viikon ajaksi ja ohjaamaan kiertotien kautta. Jalankulkijoille järjestetään kapea polkumainen joen ylitysmahdollisuus. Pahoittelemme korjaustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Sillan uusimistyöt alkavat maanantaina 1.7.2019 aamulla, jolloin liikenne katkaistaan siltapaikalla. Työn aikainen kiertotie viitoitetaan yleisten teiden kautta, ja kiertoreitin pituus vaihtelee kunkin matkareitin mukaan. Pääasiallinen kiertotie on valtatie 8. Yleisesti ottaen kiertoreitti on pitkä, minkä vuoksi työt on suunniteltu siten, että liikennekatko olisi mahdollisimman lyhytkestoinen. Tästä huolimatta liikenne on katkaistu siltapaikalta kahden viikon ajan.

Varsinaisen varasillan rakentaminen kevyelle liikenteelle siltapaikan yli olisi teknisesti hyvin haastavaa ja tulisi sen vuoksi niin kalliiksi, ettei sitä ole mahdollista toteuttaa. Siltapaikan viereen pystytään kuitenkin tekemään metrin levyinen polkumainen kulkuyhteys jalankulkijoille. Polun kapeuden vuoksi siinä ei mahdu pyöräilemään, polkupyörän taluttaminen polkua pitkin on sallittu. Ylityksessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Haasteellisten liikennejärjestelyjen vuoksi siltatyön toteutusajankohdassa otettiin huomioon, että koululaiset ovat kesälomalla, eikä siltapaikan kohdalla ole kesäaikaan säännöllistä joukkoliikennettä. Myös maatalouden näkökulmasta ajoitus on pyritty valitsemaan kylvö- ja puintiaikojen ulkopuolelle.

Silta avataan uudelleen liikenteelle maanantain 15.7. aikana, tarkkaa aikaa ei pystytä sanomaan etukäteen.

Silta uusitaan matalarakenteisena teräsputkisiltana. Sillan uusimisen myötä nyt Kyläsillalla oleva painorajoitus poistuu.     

Liikennemäärä sillalla on n. 800 ajoneuvoa vuorokaudessa.

LISÄTIETOJA   

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Jari Nikki, p. 0400 821 596 ja Ari Salo, p. 0400 510 391

- Destia Oy: vastaava mestari Pasi Oikarinen, p. 0400 925 911

- Kyläsilta kartalla:


Alueellista tietoa