Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Jokilaaksojen joukkoliikenteen asiakaskysely käynnistyy (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käynnistää 18.11.2019 Jokilaaksojen joukkoliikenteen asiakaskyselyn. Kyselyssä selvitetään, millä tavoin alueen kuntien välinen joukkoliikenne toimii nyt ja kuinka sitä tulisi kehittää. Kyselyn tuloksia hyödynnetään alueen joukkoliikenteen palvelutasosuunnittelussa.

ELY-keskuksen kilpailuttamat liikennöintisopimukset päättyvät viimeistään 6.6.2021. Liikennöintisopimusten päättymiseen valmistaudutaan käynnistämällä joukkoliikenteen palvelutasosuunnittelu, jossa määritellään tarpeelliset kuntien väliset joukkoliikenneyhteydet. Suunnittelualueen muodostavat Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva ja Ylivieska. Lisäksi palvelutasosuunnittelussa tarkastellaan myös suunnittelualueen ulkopuolelle suuntautuvia joukkoliikenneyhteyksiä. Kesällä 2021 alkavan, tulevan sopimuskauden joukkoliikenne kilpailutetaan palvelutasosuunnittelun perusteella.

Asiakkaat voivat vaikuttaa joukkoliikenteen palvelutasosuunnitteluun käynnistyvän asiakaskyselyn kautta. Tarkoituksena on selvittää tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa kehittämistarpeita esimerkiksi vuorotarjontaan. Kysely on tarkoitettu kaikille, jotka liikkuvat suunnittelualueen kuntien välillä tai suunnittelualueelta sen ulkopuolelle. Junaliikenne sekä kuntien sisäiset kuljetukset, kuten koulukuljetukset, on rajattu pois kyselystä. Vastauksia kyselyyn odotetaan paitsi joukkoliikenteen käyttäjiltä, myös niiltä, jotka eivät käytä joukkoliikennettä.

Asiakaskysely on käynnissä 8.12.2019 asti. Kyselykseen voi vastata ensisijaisesti verkkolomakkeella osoitteessa http://tiny.cc/kysely, mutta osassa kunnista kyselyyn voi vastata myös julkisissa tiloissa saatavilla olevilla paperilomakkeilla.

Lisätietoja:

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, samuli.kallio(at)ely-keskus.fi, p. 0295 038 252


Alueellista tietoa