Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Finland Works -rekrytointitapahtuma verkossa tarjoaa yrityksille osaajia ympäri Eurooppaa (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Finland Works on rekrytointitapahtuma, jossa suomalaiset työnantajat sosiaali- ja terveys-, teollisuus-, energia- ja ICT-aloilta sekä työnhakijat eri EU-/ETA-maista kohtaavat verkossa. Finland Works järjestetään 9.10. klo 11-17. Tähän mennessä jo noin 1 100 työnhakijaa on ilmoittautunut mukaan.

- Verkossa toteutettava tapahtuma tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää osaajia ympäri Eurooppaa. Tapahtuma on maksuton, ja sitä voi myös hyvällä syyllä kutsua ympäristöystävälliseksi, sillä kenenkään ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään, summaa Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomas Ede.

Finland Works kuuluu Euroopan laajuisiin European Job Days –tapahtumiin. Keväällä 2019 järjestetty Finland Works –tapahtuma herätti runsaasti mielenkiintoa. Hakijoita oli kaikista Euroopan maista, erityisesti Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Romaniasta ja Ranskasta. Tapahtumassa rekrytoimassa oli 30 suomalaista työnantajaa, joilla oli lähes 250 avointa työpaikkaa. Vaasalainen insinööritalo Prohoc oli yksi tapahtumaan osallistuneista yrityksistä.

- Olimme erittäin tyytyväisiä Finland Works -verkkorekrytointitapahtumaan. Etukäteen arvelimme saavamme ehkä parikymmentä hakemusta, mutta niitä tulikin yli sata. Viitisenkymmentä hakijaa oli todella kiinnostavia; siis sellaisia, joilla oli tarvittava erityisosaaminen ja kokemus, toteaa myynnistä ja rekrytoinnista vastaava johtaja Iiro Wesslin Prohocilta.

Lokakuun Finland Works -tapahtumaan ehtii vielä hyvin mukaan. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua mahdollisimman pian ja laittaa englanninkieliset työpaikkailmoitukset alustalle näkyviin, jotta saa parhaan mahdollisen hyödyn tapahtumasta.

Suomalaisten työnantajien osaavan työvoiman saatavuuden tueksi järjestetyn tapahtuman toteuttamisesta vastaavat TE-palveluiden eurooppalainen työnvälitysverkosto EURES, Euroopan komissio ja Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke.

Lisätietoja:
Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomas Ede, puh. 0295 056 039, s-posti: tomas.ede(a)te-toimisto.fi

Tapahtuman verkkosivu:
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/european_job_day/index.html

Työnantajat ja työntekijät voivat rekisteröityä tapahtumaan englanninkielisellä sivustolla:
https://www.europeanjobdays.eu/en/events/finland-works


Alueellista tietoa