Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

ELY-keskuksen kilpailutuksen myötä pieniä muutoksia Valkeakosken seudun linja-autoliikenteeseen (Pirkanmaa)

Valkeakosken paikallisliikenteen liikennöintisopimukset päättyvät 31.5.2019. Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut Valkeakosken paikallisliikenteen kahden vuoden ajaksi, ja liikennöintisopimusta voidaan jatkaa mahdollisella yhden vuoden optiokaudella. Valkeakosken kaupunki ja Pirkanmaan ELY-keskus vastaavat puoliksi liikennöintikorvauksesta, jonka lisäksi liikenteenharjoittaja saa liikennöinnin asiakastulot.

 Tarjouskilpailun paikallisliikenteen osalta voitti Valkeakosken Liikenne Oy, joka aloittaa liikennöinnin uudella sopimuksella 1.6.2019. Kilpailutetut reitit ja aikataulut pysyvät pääosin nykyisen liikennöinnin mukaisina, mutta lauantain osalta liikennöintiaikaa on pidennetty.  

Kaupunkilipun päivitys vaatii käynnin asiamiespisteessä

Liikennöinnin alkaessa myös Valkeakosken kaupunkilippuun tehdään päivitys, jonka myötä 30 päivän kausilipun voivat jatkossa ostaa myös muut kuin Valkeakosken kaupungin asukkaat. Kausilipun hinta pysyy nykyisellään 50 eurossa. Lipulla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana Valkeakosken kaupungin alueella.

Nykyisen kaupunkilipun myynti päättyy 31.5.2019 ja sitä voi käyttää ennen tätä päivämäärää tehdyn latauksen voimassaolon loppuun asti. Päivitetyn kaupunkilipun myynti alkaa 1.6.2019 ja sen ensimmäinen ostokerta on tehtävä Matkahuollon asiamiespisteessä (lähimmät toimipisteet: Valkeakosken MH-asiamies, Apiankatu 4 ja Tampereen Matkahuolto, Hatanpään Valtatie 7), minkä jälkeen lippua voi jälleen ladata normaalisti busseissa ja myyntipisteissä. Lisätietoja päivitetystä lipputuotteesta sekä sen ostamisesta ja lataamisesta löytyy Matkahuollon sivuilta.

Seudullisia yhteyksiä kilpailutettiin samalla

Samassa tarjouskilpailussa kilpailutettiin myös Valkeakosken ja Toijalan välinen kesäliikenne sekä kouluvuoden aikaisia vuoroja Pälkäneelle ja Uskilaan. Toijalan kesäliikenteessä ja Uskilan vuoroissa ei tapahdu muutoksia ja liikennöitsijänä jatkaa Valkeakosken Liikenne Oy. Toijalan suunnan säännölliseen matkustamiseen on käytössä liikenteenharjoittajan omat kausilipputuotteet.
 
Koulupäivinä ajettavaan Valkeakosken ja Pälkäneen väliseen liikenteeseen on lisätty yksi vuoropari. Liikennöitsijä jatkaa Miodex Oy. Osalle vuoroista on myös vaihtoyhteys Valkeakoskelta Helsingin suunnan pikavuoroliikenteeseen.

Uudet liikennöintiaikataulut löytyvät liikennöitsijöiden kotisivuilta ja Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Lisätietoja:

  • Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Joukkoliikenneasiantuntija Jukka-Pekka Vallius, p. 0295 021 324
  • Valkeakosken kaupunki: Talous- ja kehittämisjohtaja Minna Uschanoff, p. 040 335 6018

Alueellista tietoa