Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Satasen nopeus palaa kantatielle 77 välille Viitasaari-Kyyjärvi (Keski-Suomi)

Nopeusrajoitus 100 km/t palaa kantatielle 77 Viitasaaren ja Kyyjärven väliselle osuudelle. Nopeutta osoittavat merkit vaihdetaan aikaisintaan 21. päivä kesäkuuta. Uudet nopeusrajoitukset ovat voimassa välittömästi vaihdon jälkeen. Nopeuden nostaminen mahdollistuu tieosuudelle tehtyjen parannustöiden ansiosta. Satasen nopeusrajoitus on voimassa myös niiden maantieliittymien kohdalla, joissa on riittävän hyvä näkyvyys.

Kantatie 77 on tärkeä poikittaisyhteys Nelostieltä länteen. Kun samaan aikaan on panostettu tieyhteyksiin Nelostieltä itään, ovat itä-länsi-liikenneyhteydet parantuneet merkittävästi Keski-Suomen kohdalla.  

– Kunnostuksissa on panostettu kantavuuden ja päällysteen tasaisuuden parantamiseen. Niillä on suuri merkitys varsinkin raskaan liikenteen kuljettajien ajomukavuudelle ja myös henkilöliikenteelle, ylläpitovastaava Eino-Matti Hakala sanoo. 

Turvallisuusnäkökohdat on huomioitu nopeuden nostossa

Kantatien 77 leveys ja liikennemäärä ovat sellaiset, että nopeutta voidaan nostaa. Nopeuden kasvun myötä tiellä liikkujan tulee kuitenkin kiinnittää entistä enemmän huomiota hirvivaroitusalueisiin.

– Kolmihaaraiset maanteiden liittymäalueet, joissa olosuhteet ja näkemät ovat sopivat, nostetaan nopeus myös 100 km/t. Nykyinen 80 km/t rajoitus jää voimaan muun muassa Huopanan koulun läheisyyteen sekä Suurussalmen alueelle, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen toteaa.

Autoilijoita muistutetaan ottamaan huomioon liikennemerkkejä vaihtavien työntekijöiden turvallisuus!

Lisätietoja:

Tienparannustöiden osalta:
Eino-Matti Hakala
p. 0295 024 679

Nopeusrajoitusten osalta:
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Keski-Suomen ELY-keskus


Alueellista tietoa