Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalassa 12 300 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli huhtikuun lopussa 12 321 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 163 henkilöä vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa 16,9 %, mikä oli edelleen maan korkein ja osuus oli sama myös vuosi sitten.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 11,6 %. Vuosi sitten osuus oli 12,9 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

Vältä jonotusta - asioi verkossa!

Touko-kesäkuun vaihde on TE-toimistossa vuoden ruuhkaisinta aikaa.

Työnhaku kannattaa aina käynnistää te-palvelut.fi-sivuston Oma asiointi-verkkopalvelussa, jolloin henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa ei tarvita. TE-toimisto ottaa tarvittaessa yhteyttä verkon kautta ilmoittautuneisiin puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Työnhaun aikana Oma asiointi -palvelussa voi muun muassa ilmoittaa työnhakutilanteen muutoksista, hyväksyä työllistymissuunnitelman ja ilmoittaa siinä sovittujen asioiden toteutumisesta, tarkistaa työnhakutilanteen, tulostaa todistuksen työnhausta sekä jättää yhteydenottopyynnön TE-toimistoon.

Pohjois-Karjalan TE-toimiston asiointiohjeisiin voi tutustua tästä:
http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois_karjala/tyonhakijalle
 


Alueellista tietoa