Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Satakunnan maaseudun kehittämiseen yli 20 miljoonaa euroa (Satakunta)

Maaseuturahaston rahoituskatsaus huhtikuu 2017

Meneillään olevan ohjelmakauden haut käynnistyivät keväällä 2015. Maaliskuun 2017 loppuun mennessä Satakunnan ELY-keskus on myöntänyt tukea maaseudun kehittämis- ja yrityshankkeisiin yhteensä yli 15 miljoonaa euroa. Näiden lisäksi Leader-tukia paikallisten yhteisöjen ja yritystoiminnan kehittämiseen on myönnetty lähes 5,5 miljoonaa euroa. Tuen myötävaikutuksella on tällä hetkellä käynnissä lähes 60 miljoonan euron kehittämistoimet Satakunnan maaseudulla.

Ensimmäiset maaseutuyritysten yhteishankkeet lähteneet liikkeelle

Kehittämishankkeiden ja suorien investointitukien lisäksi maaseutuohjelmasta on mahdollista rahoittaa myös yritysten yhdessä toteuttamia toimenpiteitä, eli ns. yritysryhmähankkeita.

Ensimmäinen yritysryhmähanke käynnistyi Merikarvialla, jossa neljän merikarvialaisen maaseutumatkailuyrittäjän tarkoituksena on kehittää luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvia Green Care-palveluita sekä lisätä yrittäjien välistä yhteistyötä. Hankkeessa luodaan uusia palveluita uusille asiakaskohderyhmille ja markkinoille, hankitaan konsultaatiopalveluita palveluiden kehittämiseksi, tuotetaan viestintämateriaalia ja toteutetaan myyntikokeilu. Hanketta hallinnoi Satakunnan ammattikorkeakoulu, yhteyshenkilö Jaana Ruoho, 044 710 3825, [email protected]

Lue koko tiedote tästä: Satakunnan maaseudun kehittämiseen yli 20 miljoonaa euroa (pdf, 200 kt)


Lisätietoja antavat:

  • Maaseutuohjelma, hanke- ja yritystuet:
  • Timo Pukkila, maaseudun kehittämisen asiantuntija
  • [email protected]
  • Puh. 0295 022 115

Linkki Maaseutuviraston ylläpitämään hankerekisteriin, josta löytyvät kaikki tukipäätöksen saaneet hanke- ja yritystuet:
https://tietopalvelu.mavi.fi/QvAJAXZfc/opendoc.htm?document=Published/raportointi.qvw&Sheet=SH_HR_FI&anonymous=true

  • Maatilainvestoinnit:
  • Katriina Rosvall, maatilarahoitusasiantuntija
  • katriina.rosvall@ely‐keskus.fi
  • 0295 022 076, vaihde 0295 022 000

Alueellista tietoa