Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Rantatunnelia pestään alkuviikosta illalla ja yöllä (Pirkanmaa)

Jos sääolosuhteet sallivat, Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa Tampereen Rantatunnelia alkavalla viikolla maanantain ja tiistain välisenä iltana ja yönä. Myös kahdesti vuodessa tehtävä Rantatunnelin puolivuotishuolto lähestyy. Se on määrä tehdä huhtikuussa pääsiäisen jälkeen.
 
Rantatunnelin kummankin tunneliputkien päällystepintojen lisäksi ensi viikolla tehtävässä pesussa pestään sisäänajoaukkoa edeltävien, betonisten kaukalorakenteiden päällystepinnat.

Myös tunnelin sisäänajoaukkojen alareunat pestään ajotunneleiden seinäpintojen osalta noin 300 metrin matkalta, koska juuri tämä osa tunnelista likaantuu eniten. Tunneleissa pestään ja puhdistetaan lisäksi muun muassa hätäpoistumisteiden valaisimet, pelastusasemien lippuopasteet ja yhdyskäytävien ovet.

Jos sääolosuhteet maanantain 3.4. ja tiistain 4.4. välisenä yönä sallivat, pesut tehdään kummassakin tunneliputkessa klo 19:00–06:00 välisenä aikana. Pakkasyön varalta puhdistus on sovittu siirrettäväksi tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi, jos tarve niin vaatii. Ellei pesuja yöpakkasten vuoksi voi vielä tuolloinkaan tehdä yöaikaan, pesut siirtyvät tehtäväksi loppuviikolla klo 09:00–14:00 välisenä päiväsaikana.  

Tunneliputkea ei suljeta pesujen ajaksi kokonaan, mutta toinen ajokaista suljetaan turvallisuussyistä kaistaohjauksella ja muilla liikennejärjestelyillä pesun vaatimaksi ajaksi.

Rantatunnelin ensimmäinen puolivuosittain tehtävä määräaikaishuolto on tulossa huhtikuussa pääsiäisen jälkeen.

Lisätietoja:

  • Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 251     

Alueellista tietoa