Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Valtatie 4 Vehniä - Äänekoski, ympäristövaikutusten arviointiselostus valmistunut (Keski-Suomi)

Valtatien 4 parantaminen välillä Vehniä - Äänekoski ympäristövaikutusten arviointiselostus on valmistunut. Hanke sijoittuu Laukaan ja Uuraisten kunnan sekä Äänekosken kaupungin alueille. Ympäristövaikutusten arviointi on tehty välille Vehniäntien (mt 6375) liittymä ja Äänekosken Huutomäen (vt 13) liittymän eteläpuolelle Kuorejoen kohdalle saakka.

Hankkeen toteuttamista varten tarkastellaan kolmea tien linjausvaihtoehtoa (VE N, VE B ja VE C1) sekä 0 -vaihtoehtoa, jolloin hanketta ei toteuteta. Toteutusvaihtoehdot eroavat toisistaan tielinjausten suhteen. Hankkeen jatkosuunnitteluun valitaan yksi linjausvaihtoehdoista. Työn edetessä tarkennetaan myös ympäristövaikutusten arviointia.

Valtatie 4 Vehniä - Äänekoski -hanke, siihen liittyvät tilaisuudet ja suunnitelmat sekä YVA-selostus ovat kokonaisuudessaan katsottavissa osoitteessa:

https://www.ely-keskus.fi/web/ely/keski-suomi-vt4-vehnia-aanekoski-yva

Arviointiselostus kuulutetaan vaikutusalueen kunnissa. Lisäksi arviointiselostus julkaistaan sähköisenä liitteineen osoitteessa:

www.ymparisto.fi/vt4VehniaAanekoskiYVA

Arviointiselostus on nähtävillä tutustumista varten edellä mainittujen paikkojen lisäksi Laukaan, Uuraisten ja Äänekosken kirjastoissa. Lisäksi ympäristövaikutusten arviointiselostusta esitellään yleisötilaisuudessa, joka järjestetään Vehniän koululla 5.4.2017 klo 17 -19. Arviointiselostuksesta on mahdollista lausua mielipiteensä sen nähtävänä olon aikana.

Lisätietoja:

Hankevastaava
Projektipäällikkö Kari Komi
Keski-Suomen ELY-keskus, Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue
kari.komi(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 691 (040 755 7050)


YVA-konsultti
Projektipäällikkö Joonas Hokkanen
joonas.hokkanen(at)ramboll.fi, p. 020 755 7216 (0400 355 260)

YVA-yhteysviranomainen
Arja Koistinen
Keski-Suomen ELY-keskus, ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue
arja.koistinen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 760
 


Alueellista tietoa