Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Työttömyyden alenemisvauhti kiihtyy Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 27 800 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 1 200 henkilöllä.  Viime vuoden helmikuusta määrä väheni 9 prosentilla (2 800 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 8 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,2 % eli 1,3 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,6 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista viidenneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-14%) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi 2 prosenttiin. Alle 30-vuotiaiden osalla työttömyys vähenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 16 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Huom! Työllisyyskatsauksessa on taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

 

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772

 

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Käyntiosoite: Itsenäisyydenaukio 2, 20800 TURKU

Postiosoite: PL 236 (kirjaamo), 20101 TURKU

www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi   

 


Alueellista tietoa