Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Kuopion seudun viisaan liikkumisen kehittämiseen ja investointeihin EAKR-rahoitusta (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Viisaan liikkumisen hankkeen tavoitteena on helposti saatavissa olevan tiedon sekä uusien ja helppokäyttöisten palvelujen avulla lisätä kestävien liikkumismuotojen (joukkoliikenne, kävely, pyöräily) käyttöä Kuopion kaupunkiseudulla (Kuopio ja Siilinjärvi).

Kuopion kaupungin joukkoliikennepäällikkö Jani Reinikainen kertoo, että kyseessä on aivan uudenlainen hanke, jollaista ei ole vielä toteutettu missään muualla. - Liikkumisen ja pysäköinnin informaatiopalvelut kootaan yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka avulla liikkujat saavat tarvitsemansa tiedon yhden käyttöliittymän takaa, Reinikainen kertoo.

Hankkeessa luodaan avoin informaatioalusta yhdessä lipputuotteiden ja muiden palveluiden kanssa. Tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää ja toteuttaa erilaisia omia palveluitaan. Hankkeessa toteutettava älykäs kaupunkipyöräjärjestelmä on osa kestävää liikkumismuotoa, jota tukee joukkoliikenteen, pyöräilyn ja pysäköinnin asiakaslähtöinen informaatio.

Tulevaisuudessa matkustaja saa kaikki palvelut yhdellä maksulla ja lipulla

Liikkuminen palveluna on osa Kuopion kaupunkiseudun asukkaiden ja matkailijoiden liikkumisjärjestelmää. Liikkuminen on muuttumassa palveluksi (Mobility as a Service, MaaS), jossa koko liikennejärjestelmä rakentuu käyttäjä- ja palvelulähtöisesti. Ajatuksena on, että matkustaja saa tarvitsemansa palvelut helposti koko matkaketjulle yhdellä maksulla ja lipulla.

Hankkeisiin kytketään vahvasti Savilahden alueen yritykset, opiskelijat ja muut toimijat.

Hankkeiden kokonaiskustannus on 1 673 192 euroa, josta Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitus on yhteensä 1 171 234 euroa ja Kuopion kaupunkiseudun rahoitusosuus on 501 958 euroa.

 

Lisätietoja
ELY-keskus: rahoitusasiantuntija Jaana Tuhkalainen, jaana.tuhkalainen(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 026697
Kuopion kaupunki: joukkoliikenneinsinööri Seija Pasanen, seija.pasanen(at)kuopio.fi, puh. 044  718 5424


Alueellista tietoa