Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Ympäristö Nyt -haasteareenalla vilkas alkuvuosi (Varsinais-suomen ELY-keskus)

Arkea Outlet laittaa hyvän kiertämään

Arkea Oy on lähtenyt mukaan Lounais-Suomen ympäristöohjelmaa toteuttavaan haastekampanjaan. Se haastaa kehittämään keinoja poistetun kaluston ja muun tavaran kierrätykseen.

– Toisen roska voi olla toisen aarre, toteaa asiantuntija Sanna Paloposki Arkeasta. Erityisesti haluamme haastaa mukaan Turun kaupungin ja Turku-konserniin kuuluvat yritykset, Sanna jatkaa.

Arkea Oy on järjestänyt kolme kertaa Arkea Outlet -kampanjan, jossa henkilöstöllä on mahdollisuus ostaa käytöstä poistettuja koneita, laitteita ja keittiötarvikkeita. Kierrätysprojektin tuotto on lahjoitettu hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi Arkea on vastannut Naantalin kaupungin lähikalahaasteeseen. 45 000 ateriaa päivässä valmistava Arkea on ottanut ruokalistalleen lähikalapihvin.

– Pyrimme vähentämään toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormaa. Lähikalapihvit ovat uusi, mielenkiintoinen ja tärkeä avaus meille, kertoo Arkean ruokapalveluiden palvelujohtaja Paula Juvonen.

Raumalla kestävä kehitys on osa päiväkotiarkea

Rauman kaupunki haastaa kunnat ottamaan kestävän kehityksen merkittäväksi osaksi varhaiskasvatustaan. Rauma haluaa haastaa erityisesti Porin kaupungin.

Raumalla on panostettu jo useampi vuosi ympäristökasvatukseen varhaiskasvatuksessa. Vuonna 2012 käynnistettiin jatkuvuuteen tähtäävä kestävän kehityksen prosessi.

Kestävän kehityksen työssä on verkostoiduttu, koulutettu ja lisätty yhteistyötä eri tahojen kanssa. Varhaiskasvatuksen oma kestävän kehityksen opas ohjaa arjen ympäristökasvatustyötä.

– Järjestelmällisesti toteutettuna, yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa, kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa ilman erillistä projektirahoitusta, on kestävämmällä pohjalla. Työhön sitoudutaan oman työn ohessa eikä työlle ole projektille tyypillistä päättymispäivää rahoituksen loppumisen takia, vakuuttaa lastentarhanopettaja ja ympäristökasvattaja Eeva Aho.

Aurinkoenergian ja työmatkaseteleiden käyttöönottohaasteisiin on vastattu

Sweco Ympäristö Oy vastasi Turku Energian haasteeseen työmatkaseteleiden käytöstä.  Sweco Ympäristö kannustaa henkilöstöään käyttämään ympäristöystävällisiä liikkumismuotoja työmatkoillaan.

– Koska tuotamme asiakkaillemme innovatiivisia ratkaisuja liikenteen kehittämiseksi, haluamme myös omassa toiminnassamme edistää joukkoliikenteen käyttöä ja työmatkaliikuntaa, perustelee aluejohtaja Antti Ryynänen.

Porin kaupunki taas vastaa Mynämäen ja Maskun aurinkoenergiahaasteeseen. Aurinkoenergiaa hyödynnetään Porin keskustan uimahallissa ja ympäristöviraston katolla.

Uimahallirakennuksessa hyödynnetään sekä aurinkosähköä että -lämpöä. Järjestelmien laskennallinen vuosituotto vastaa 60 kerrostalokaksion lämmittämiseen tarvittavaa energiamäärää. Ympäristöviraston aurinkojärjestelmästä tehtiin mahdollisimman huomaamaton ja vanhaan rakennukseen sopiva. Hankkeen tuloksen syntyi ohjeistus aurinkosähkön hankintaan muille hallintokunnille.

– Vaikka aurinkosähköjärjestelmä on asennettu tosi loivaan kulmaan, on se täyttänyt tuotto-odotukset, joita sille asetettiin, kertoo energiainsinööri Marjo Kekki Porin kaupungin ympäristövirastosta.

Lue lisää Haasteareenalta

Haasteareena on Lounais-Suomen ympäristöohjelman toteuttamista Ympäristö Nyt -verkkopalvelussa. Areenalla edelläkävijät haastavat muita ympäristötekoihin. Haasteisiin voi vastata mikä tahansa lounaissuomalainen hyvistä, toimivista ympäristöteoista kiinnostunut yritys, kunta, järjestö tai muu organisaatio.
 

Lisätietoja:  
www.ymparistonyt.fi

Nina Myllykoski, p. 0295 022 768
[email protected]


Alueellista tietoa