Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Valaistusta maaseudun yritysrahoitukseen talven taittajaisissa (Etelä-Savon ELY-keskus)

"Investointituki on mahdollistanut pankkien mukaan saamisen investointeihimme. Tukea kannattaa ehdottomasti hakea, miksi ei? Etelä-Savossa yrityksen on turvallista investoida ja hakea investointien myötä kasvua." Näin totesi vastikään laajennusinvestoinnit toteuttanut Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjä Markus Heiskanen 9.2. maaseudun yritysrahoituksen talven taittajaisissa Olavinlinnassa.

Talven taittajaisissa esiteltiin Maaseutuohjelman yritysrahoituksen haku- ja käyttömahdollisuuksia investointien ja uuden yritystoiminnan rahoittamiseen Etelä-Savossa. Päivän teemoina olivat yrittäminen, paikallisuus ja verkostoituminen. Yritysrahoituksen asiantuntijat olivat tavattavissa ja myös yritystoimintaa harkitsevat saattoivat saada vahvistusta suunnitelmilleen. Tilaisuuden järjestivät Etelä-Savon ELY-keskus ja Maaseutuviraston Verkostoyksikkö konsulttinsa Business Arena Oy:n vauhdittamana.

Päätoimittaja Mikael Pentikäinen painotti yrittämistä suomalaisen maaseudun toivona ja tulevaisuutena.  "Joku viisas on joskus sanonut, että Suomella on vain pää ja puu. Ne ovat tärkeitä, mutta eivät pelkästään riitä. Meillä on myös maa ja työ. Kun maan, puun, pään ja työn yhdistää vahvaan yrittäjyyteen, voi syntyä ihmeitä. Niille pitää nyt rakentaa tilaa ja mahdollisuuksia."  Mikael Pentikäinen toimii Maaseudun tulevaisuuden päätoimittajana, kunnes keväällä aloittaa Suomen yrittäjien toimitusjohtajana.

Johtava asiantuntija Reijo Martikainen Maaseutuvirastosta tarkasteli yrittäjyyttä paikallisuuden kontekstissa. "Yritykset toimivat maailmanlaajuisesti, markkinoilla ei ole rajoja. Mutta paikallisuus ja yhteisöllisyys ovat perusta yhteistyölle, joka tulee valjastaa yritystoiminnan voimavaraksi." Reijo Martikainen korosti yhteistyön merkitystä tehokkaan ja osaavan markkinoinnin edellytyksenä. "Yhteistyö on myös työnjakoa; vahvin mies myllyyn ja suulain markkinoille! "

Johtaja Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskuksesta valotti viime vuonna käynnistyneen Maaseutuohjelman yritysrahoituksen toimenpiteitä. Uudistuneen EU-ohjelman mukaista rahoitusta voidaan myöntää paitsi toimivien yritysten investointeihin myös toimintansa aloittaville yrityksille. Myös uutta yritystoimintaa aloittava maatila ja muu maaseudulla toimiville yritys voi saada tukea innovatiiviselle yritysidealleen.

Juha Pulliainen rohkaisi yrittäjiä rohkeasti kaivamaan pöytälaatikkoideat esiin. "Jos ei kokeile, ei voi onnistua!" Riskien vähentämiseksi tuetaan myös kokeiluja ja yritysideoiden toteuttamis-kelpoisuuden selvittämistä. Toimintaansa laajentaville yrityksille on rahoitusta tarjolla myös muutamista muista lähteistä. Lisäksi tulee huomioida niin Maaseuturahaston kuin myös ELY:n ja Maakuntaliiton yhdessä hallinnoiman Rakennerahaston suuri merkitys elinkeinojen ja yritysten toimintaympäristön kehittämisessä.  

Myös tilaisuuden juontanut tuottaja Mikko Korpela, Business Arena Oy:sta korosti rohkeaa kokeilemista yritysideoiden liiallisen suunnittelun sijaan. "Pitäisi enemmän tehdä ketteriä kokeiluja ja suunnitella kuoliaaksi hieman vähemmän. Pienet kokeilut voivat kasvaa isoiksi vaikuttaviksi kokonaisuuksiksi."  Samalla Mikko Korpela toi esille Maaseutuverkostopalveluiden koulutuksen palvelupaketin, jonka avulla voidaan kattaa yleisimpiä koulutustilaisuuden järjestelykuluja.

Talven taittajaiset jatkuivat yrittäjien ja asiantuntijoiden keskinäisten keskustelujen myötä yritysrahoitusklinikoilla ja rahoitusmahdollisuuksien esittelyllä rahoittajien Ständitorilla. Tilaisuuden esitykset ja tiedotteet sekä lisätietoa Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuuksista löytyvät  www.maaseutukuriiri.fi –sivuilta.

Lisätietoja:

Yritysasiantuntija Outi Kaihola, p. 029 502 4047, outi.kaihola(at)ely-keskus.fi
Maaseututiedottaja Anu Raatikainen, p. 029 502 4217, anu.raatikainen(at)ely-keskus.fi
Yksikön päällikkö Maija Puurunen, p. 029 502 4074, maija.puurunen(at)ely-keskus.fi   

             


Alueellista tietoa