Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Savon ELY-keskus käynnistää neuvottelut kuntien kanssa turvapaikanhakijoiden kuntapaikoista. Tavoitteena 285 kuntapaikkaa (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Työ- ja elinkeinoministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti myönteisen oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille on saatava 285 kuntapaikkaa Pohjois-Savossa. Määrä vastaa noin 35 prosenttia alueen vastaanottokeskuksissa oleskelevista turvapaikanhakijoista, joiden arvioidaan saavan myönteinen oleskelulupapäätös.

Tavoitteeseen pääsemiseksi Pohjois-Savon ELY-keskus käy kuntapaikkaneuvottelut kaikkien Pohjois-Savon kuntien kanssa. Kuntapaikkaneuvotteluihin osallistuvat ELY-keskuksen ja kunnan johtoa sekä luottamushenkilöitä.

Kuntapaikkaneuvotteluja on sovittu Siilinjärvellä 1.2., Kuopiossa 4.2., Koillis-Savossa 2.3, Iisalmessa 3.3. ja Sonkajärvellä 3.3., Suonenjoella 21.3. sekä Pielavedellä 22.3. Koillis-Savon neuvotteluun Juankoskella osallistuvat Juankosken lisäksi Kaavi, Rautavaara ja Tuusniemi. Iisalmessa järjestettävässä neuvottelussa ovat Iisalmen lisäksi mukana Lapinlahden ja Kiuruveden kunnat. Sonkajärven neuvottelussa paikalla ovat Sonkajärven ja Vieremän kunnan edustajat. Suonenjoella mukana ovat Suonenjoen lisäksi Tervon ja Vesannon kunnat. Pielavedellä neuvotteluun osallistuu myös Keitele. Varkauden, Leppävirran ja Rautalammin kanssa käytävät neuvotteluajankohdat täsmentyvät lähipäivinä.  

 

Lisätietoja Pohjois-Savon ELY-keskuksesta:
ylijohtaja Kari Virranta puh. 0295 026 699, kari.virranta(at)ely-keskus.fi
maahanmuuttopäällikkö Lisbeth Mattsson puh. 0295 026 597, lisbeth.mattsson(at)ely‐keskus.fi

 

 


Alueellista tietoa