Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Yksittäisiä levähavaintoja Kaakkois-Suomen alueella (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen valtakunnallisen leväseurannan vakiohavaintopaikoilta tehdyt sinilevähavainnot ovat viikolla 26 olleet vähäisiä. Merialueella ainoa havainto on tehty Haapasaaren edustalta, missä levää on esiintynyt vähäisissä määrin veteen sekoittuneena. Sisävesillä sinilevää on havaittu pienissä määrin vain Imatran Immalanjärven uimarannalta.

Yleisöhavaintoja on tullut Järviwiki-palveluun runsaammin. Juhannuksen aikaan Ruokolahden Vaahteruksen itäisessä pohjukassa levää on havaittu erittäin runsaasti ja Parikkalan Simpelejärven Pitkäsaaren edustalla runsaasti. Saimaan Kaljaniemenselältä, Karhunselältä, Huuhanselältä ja Ampujalan Nukkumalahdelta levää on havaittu vähän. Tuulinen ja epävakaa sää voi muuttaa levätilannetta kuitenkin nopeasti. Juhannuksen aikaan saatu tieto saattaa siis olla jo vanhentunutta.

Alkuviikosta vähäisiä määriä levää on havaittu Parikkalan Suuren Rautjärven Saaren kirkonkylän uimarannalta, Simpeleen Kivijärven Tiiliruukin uimarannalta ja Simpelejärven Hovinniemen Koitsanlahdesta.

Kaakkois-Suomen alueella järvien pintalämpötila on keskimäärin noin 14-16 ˚C. Suomenlahdella merialueen pintalämpötila on 13–16˚C välillä. Arviot perustuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen ja Suomen ympäristökeskuksen satelliittitulkintoihin.

Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteiden lähettämisestä tulisi sopia erikseen.

Lisätietoja:

Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti:jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296

Harjoittelija Ida Määttä
s-posti: ida.maatta(at)ely-keskus.fi
puh. 040 767 5388


Alueellista tietoa