Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinilevätilanne rauhoittunut hieman Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Lounais-Suomen sinilevätilanne on parantunut viimeisten viikkojen takaisesta tilanteesta, jolloin varsinkin merialueilla levähavaintoja tehtiin runsaasti. Tällä viikolla sinilevää on edelleen havaittu vähäisiä määriä muutamilla eteläisen Saaristomeren, Selkämeren ja sisävesien vakiohavainnointipaikoilla, mutta runsaasti tai erittäin runsaasti levää ei ole esiintynyt.

Sisävesien vakiohavaintopaikoista sinilevää on havaittu hieman Ulvilassa Joutsijärven Ottaluodossa, Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan uimarannalla, Köyliönjärven Yttilän Ottassa, Rymättylän Kirkkojärvessä sekä Ruskonjoessa Merttilässä.

Merialueen vakiohavaintopaikoista levää havaittiin vähäisiä määriä Otanlahdessa Rauman edustalla, Merimaskun Kirkonsalmessa sekä Paraisten Seilissä ja Utössä.

Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukseen (p. 0295 022 530). Levähavainnot on myös mahdollista tallentaa itse Järviwikiin. Havaintoja voi lisäksi lähettää Järviwikiin Levävahdilla, joka on älypuhelimiin ladattava sovellus (http://www.jarviwiki.fi/wiki/Levävahti).

Lisätietoja:

harjoittelija Elisa Pulkkinen 0295 022 530

ylitarkastaja Asko Sydänoja 0295 022 949


Alueellista tietoa