Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinilevähavainnot vähentyneet Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Valtakunnallisessa sinileväseurannassa havaintoja on tehty tällä viikolla enää sisävesissä ja sielläkin havaintojen määrä on vähentynyt.

Sisävesien vakiohavaintopaikoilla havaittiin vähäisiä määriä sinilevää Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan uimarannalla, Kokemäen Sääksjärvessä ja Siikaisten Valkjärvessä. Rymättylän Kirkkojärvessä havaittiin vähän levää vakiohavaintopaikan ulkopuolelta järven pohjoispuolella.

Merialueen vakiohavaintopaikoilla ei levää havaittu, mutta leväseurannan ulkopuolelta kohtalaisesti levää havaittiin viime sunnuntaina Airiston eteläosasta Viheriäisten aukolle asti. Levästä otetun näytteen perusteella vallitsevana olivat Itämeressä myrkyttömät Aphanizomenon -suvun sinilevät. Myrkyllisiä kukintoja muodostavia Anabaena-, Nodularia- ja Microcystis -suvun leviä oli näytteessä vain vähän.

Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukseen (p. 0295 022 530). Levähavainnot on myös mahdollista tallentaa itse Järviwikiin. Havaintoja voi lisäksi lähettää Järviwikiin Levävahdilla, joka on älypuhelimiin ladattava sovellus (http://www.jarviwiki.fi/wiki/Levävahti).

Lisätietoja:

ylitarkastaja Asko Sydänoja 0295 022 949


Alueellista tietoa