Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinilevähavainnot ovat hieman lisääntyneet Pirkanmaalla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Kansallisen leväseurannan havaintopaikoista vain yhdellä on havaittu sinileviä

Sinilevätilanne valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla Pirkanmaalla on edelleen rauhallinen. Tällä viikolla leväseurannan 40 havaintopaikasta ainoastaan Rutajärvellä Urjalassa on havaittu pieniä määriä sinileviä.


Rannalle ajautuneita sinileviä Paloveden Jäminginselällä 27.6.2014. Kuva: Hanna Honkanen.

Yleisöhavainnot ovat lisääntyneet

ELY-keskukseen on tullut tällä viikolla useita yleisöhavaintoja sinilevistä. Kansalaiset ovat ilmoittaneet monista vähäisistä tai runsaista sinileväesiintymistä ja yhdestä erittäin runsaasta esiintymästä. Runsaasti sinilevää on havaittu muun muassa Palovedellä Ruovedellä, Kangasjärvellä Virroilla ja Kissalammella Pälkäneellä. Yleisöhavainnot ovat nähtävillä Järviwiki-sivustolla. Havainnot kertovat sinilevätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Levätilanne voi muuttua nopeasti tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan.

Sinilevätilanne on syytä huomioida vesien käytössä

Sinilevät voivat tuottaa myrkkyjä ja ihoa ärsyttäviä yhdisteitä, joten selvästi sinileväpitoisessa vedessä ei pidä uida, eikä vettä tule käyttää pesuvetenä tai löylyvetenä saunassa. Pienten lasten ja lemmikkieläinten kanssa on syytä olla erityisen varovainen, jotta he eivät pääse nielemään sinileviä sisältävää vettä.

Lisätietoja:


Alueellista tietoa