Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pohjanmaan järvet pääosin tavanomaisissa kesäkorkeuksissa, osin normaalia alempana (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan järvet olivat vielä kesäkuun alussa selvästi normaalia alempana, mutta ovat nyt nousseet lähelle tavanomaisia kesäkorkeuksia.  Esimerkiksi Hirvijärven tekojärvi nousi kesäkuun puolivälissä useita kymmeniä senttimetrejä ja alkaa lähestyä tavanomaista kesäkorkeutta. Myös keväällä poikkeuksellisen alhaalla ollut Ähtärinjärvi on saavuttanut tavanomaisen kesäkorkeuden.

Pohjanmaan rannikolla alkukesä oli hyvin kuiva ja sadetta on tullut selvästi tavanomaista vähemmän. Esimerkiksi Närpiönjoen vesistössä Kivi- ja Levalammen tekojärvi on kuivan talven ja kevään jäljiltä lähes 40 senttiä tavanomaista alempana. Keskiviikon runsaat sateet paransivat tilannetta hieman, mutta kuiva maaperä imi suuren osan vedestä eivätkä virtaamat rannikon joissa juurikaan nousseet sateiden johdosta.

Keski-Pohjanmaalla järvet ovat osin normaalia kesätasoa alempana, vaikka kevään ja kesän sademäärät ovat olleet runsaampia kuin lähimaakunnissa. Varsinkin tekojärvet jäivät poikkeuksellisen vähälumisen talven vuoksi selvästi tavallista alemmaksi eikä niiden ennusteta enää kesän aikana juurikaan nousevan ilman runsaampia sateita. Patanan ja Venetjoen tekojärvet ovat tällä hetkellä noin 40 cm tavanomaista alempana, mutta Vissaveden tekojärvi on sen sijaan saavuttanut tavanomaisen kesäkorkeuden.

Sään on ennustettu lämpenevän loppuviikosta alkaen, jolloin haihdunta vesistöistä lisääntyy. Mikäli lämmin sää jatkuu, laskevat järvien pinnat heinäkuussa hiljalleen, jollei tule runsaampia sateita.

Lisätietoja

  • Tuuli Saari, puh. 0295 027 925
  • Susanna Airiola, puh. 0295 027 769

 


Alueellista tietoa