Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaan järvissä muutamia sinilevähavaintoja (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tällä viikolla Pirkanmaan virallisilla levähavaintopaikoilla on havaittu hieman sinilevää Rutajärvellä Urjalassa, Järvenkylänjärvellä Hämeenkyrössä ja Houhajärvellä Sastamalassa. Muilla havaintopaikoilla ei havaittu sinileviä. Pirkanmaan ELY-keskukseen ja Järviwikiin on tullut muutamia yleisöhavaintoja pienistä sinilevämääristä. Lisäksi viime viikolla tuli yleisöhavainto runsaasta sinileväesiintymästä Längelmäveden Ponsanselällä Kangasalla, mutta paikalla ei enää ole silminnähden havaittavia määriä sinileviä.

Levätilanne on ajankohtaan nähden normaali, sinileviä alkaa tyypillisesti näkyä vesissä ennen juhannusta. Sinileväesiintymät ovat usein paikallisia ja levätilanne voi muuttua nopeasti tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Runsaasta tai muuten poikkeavasta leväesiintymästä voi toimittaa näytteen lajintunnistusta varten Pirkanmaan ELY-keskukseen. Näytteen toimittamisesta tulee sopia etukäteen leväseurannan yhteyshenkilön kanssa (p. 0295 036 102).

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus: ylitarkastaja, leväyhdyshenkilö Sanna Eirtovaara p. 0295 036 102 sanna.eirtovaara(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:


Alueellista tietoa