Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaalla sinilevämäärät ovat edelleen pieniä (Pirkanmaan ELY-keskus)

Edellisen viikon tapaan Pirkanmaan leväseurannan 40 havaintopaikasta vain yhdellä on havaittu tällä viikolla pieniä määriä sinileviä. Sinileviä havaittiin Hämeenkyrön Järvenkylänjärvellä.

Järviwikiin ja Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen (ELY-keskukseen) on tullut yleisöhavaintoja pienistä sinilevämääristä Längelmäveden Koljonselältä Orivedeltä ja Iso-Lehmijärveltä Hämeenkyröstä. Yleisöhavaintoja runsaista sinileväesiintymistä on ilmoitettu Tampereen Iidesjärveltä ja Längelmäveden Eräslahdelta Orivedeltä. Eräslahdella oli tiistaina runsaasti sinilevää veden pinnalla, mutta selvästi havaittavat sinilevämäärät ovat jo kulkeutuneet pois paikalta. Tiistaisesta esiintymästä otetussa näytteessä oli yleistä Anabaena flos-aquae ‑lajin sinilevää, joka voi muiden sisävesien sinilevien tavoin tuottaa myrkkyjä.

Järvivedet ovat tällä hetkellä keskimääräistä kylmempiä, ja se on hillinnyt sinilevien runsastumista. Sinilevämäärät ovat ajankohdan pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

Lisätietoja:

 


Alueellista tietoa