Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Muutoksia Nurmijärven linja-autoliikenteessä 1.1.2015 alkaen (Uudenmaan ELY-keskus)

Linja-autoliikenteessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin, kun markkinat avataan kilpailulle. Uudistuksen taustalla on EU:n palvelusopimusasetuksen mukaisesti muuttunut joukkoliikennelaki, mistä johtuen joukkoliikenne järjestetään jatkossa joko markkinaehtoisesti tai julkisella tuella. Markkinaehtoisesti syntyvässä liikenteessä liikennöitsijät voivat kehittää vapaasti omaa liikennettään. Julkisesti tuettava joukkoliikenne on kilpailutettava joukkoliikenne- ja hankintalain mukaisesti. Nyt on meneillään vuoteen 2019 asti kestävä muutosvaihe. Liikennettä kehitetään kuntien ja valtion käytettävissä olevien resurssien sallimissa puittessa.

Olennaisimmat muutokset linja-autoliikenteessä Nurmijärvellä

Nurmijärven linja-autoliikenteestä pääosa, noin 75 %, on 1.1.2015 lähtien  kilpailutettua liikennettä. Sitä hoitaa tarjouskilpailun voittanut Nurmijärven Linja Oy. Liikenne on järjestetty ja kilpailutettu yhteistyössä ELY-keskuksen ja Nurmijärven kunnan kanssa.  Kilpailutuksen myötä monien yhteysvälien palvelutaso nousee nykyisestä ja linja-autokalusto uudistuu. Myös linjanumeroihin tulee muutoksia. Nurmijärven Linja Oy on tilannut kuusi täysin uutta linja-autoa, jotka tulevat käyttöön keväällä 2015 ja vastaavat noin 20 % kilpailutetussa liikenteessä tarvittavasta automäärästä. Lisäksi vanhojen liikennöintisopimusten nojalla liikennöintiä jatkavat useimmat Pekola-yhtiöiden ja Linjaliikenne Kivistön, Ventoniemen sekä Pohjolan Liikenteen vuorot. Niihin ja niistä on rakennettu vaihtoyhteyksiä Klaukkalassa.

Poistuvat linjat

Linja 637 (Nurmijärvi-Hyrylä-Helsinki) lakkaa vähäisen käytön vuoksi. Palojoen matkustustarpeet hoidetaan jatkossa sisäisillä linjoilla 42 ja 53.

Liput, hinnat ja aikataulut

Nykyiset lipputuotteet säilyvät käytössä. Niiden lisäksi käyttöön tulevat Nurmijärven nuorisolipun uudet vyöhykkeet, Nurmijärvi-Vantaa/Espoo (49 €) ja Nurmijärvi-Helsinki (70 €). Lisäksi kertalipun voi ostaa Matkahuollosta saatavalla arvokortille, jolle voi ladata arvoa enintään 250 euroa. Arvolipulla voi maksaa useamman henkilön matkan kerralla ja siihen voi ladata lisää arvoa busseissa ja R-kioskeilla.

Oman vuoron aikataulun voi tarkistaa Matkahuollon aikatauluhausta www.matkahuolto.fi sekä Nurmijärven Linjan nettisivuilta www.korsisaari.fi ja tuonnempana myös Uudenmaan joukkoliikennesivuilta www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/fi/nurmijarvi  Lisäksi aikataulut löytyvät matka.fi aikatauluhausta. Painetut aikataulut julkaistaan marraskuun 2014 lopulla ja niitä saa sekä linja-autoasemilta että Nurmijärven Linjan busseista. Lisätietoja aikatauluista ja vuoroista saa myös puhelimitse Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000 (puhelun hinta 1,99 € / min + pvm.).

Muutoksia Nurmijärven linja-autoliikenteessä 1.1.2015 alkaen

 


Alueellista tietoa