Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kesän tiemerkintätyöt ovat alkamassa pohjalaismaakuntien alueella (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan ELY -keskuksen tieverkon tiemerkintätyöt tehdään touko–syyskuun aikana. Liikenteen sujuvuuteen merkintätöillä ei ole suurta vaikutusta, mutta tienkäyttäjiltä edellytetään kärsivällisyyttä ja varovaisuutta merkintätyömaan läheisyydessä.

Tiellä liikkuvien ja tietyöntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi ajonopeutta on vähennettävä tiemerkintätyömaan läheisyydessä. Varoitusvalaisimet ja heijastinkalvot tekevät merkintäkalustosta näkyvän, ennalta hyvin havaittavan, työkohteen. Varoitusautoissa ja merkintäkoneissa on kiinnitettynä tilapäisen nopeusrajoituksen ja pakollisen kiertosuunnan määräävät merkit sekä tietyömerkit. Lisäksi merkintäkoneissa on teksti "tiemerkintä".

Vastamaalatulle viivalle ei saa ajaa. Tiemerkintämateriaalit on kehitelty hyvin alustaansa tarttuvaksi ja siksi mm. ajoneuvon korirakenteista niiden poistaminen on erittäin hankalaa.

Linjamerkintöjä (reuna-, keski- ja sulkuviivoja) merkittäessä käytetään vaahtohattaroita varoittamaan juuri maalatusta viivasta. Massamerkintöjä tehtäessä käytetään yhtä tai kahta varoitusautoa. Vaahtohattarat haihtuvat itsestään maalin kuivuttua. Tiemerkintämaalin kuivuminen kestää olosuhteista riippuen 1–10 minuuttia.

Pienmerkinnät (suojatiet, nuolet, symbolit, yms.) pyritään eristämään ajoneuvo - ja kevyeltä liikenteeltä varoitusauton ja mahdollisten kartioiden avulla. Varoitusauto ja kartiot siirretään pois merkinnän kuivuttua.

Merkintäkoneet on hyvä ohittaa mahdollisimman etäältä. Keskitietä merkitsevä kone ohitetaan yleensä oikealta, elleivät maalauskoneen opasteet muutoin ohjaa.

Urakoitsijana alueella toimii Hot Mix Oy.

Lisätietoja:

  • Ylläpitovastaava Timo Kulmala, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh.  0295 027 729
  • Urakoitsijan yhteyshenkilö Harri Ahola, puh. 040 825 1370

                           


Alueellista tietoa