Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kantatien 56 parannustyöt välillä Jämsä - Mänttä valmistuivat (Keski-Suomen ELY-keskus)

Keski-Suomen ELY-keskuksen rakennuttaman Jämsän ja Mäntän välisen kantatien 56 parannustyöt on saatu valmiiksi. Tiehanke sai rahoituspäätöksen valtion v.2012 toisessa lisäbudjetissa ja rakennustyöt päästiin aloittamaan keväällä 2013. Pääurakoitsijana työssä oli Destia Oy ja päällystystyöt teki NCC Roads Oy.

Kantatietä parannettiin vahvistamalla päällysrakennetta stabiloimalla ja korjaamalla routivia kohtia mm. teräsverkoilla.  Tien poikkileikkausta levennettiin noin kaksi metriä ja jyrkimpiä mutkia oikaistiin. Koko tiejakso myös päällystettiin uudelleen ja uusittiin kaksi kapeaa ja huonokuntoista siltaa.

Mäntän puoleisessa päässä tietä rakennettiin kevyen liikenteen väylää noin 2,5 kilometriä ja tehtiin tienylitysten turvallisuutta lisääviä keskisaarekkeita suojateille. Tievalaistus uusittiin Mustalahden kohdalla. Pohjavedensuojausta tehtiin Runttimäen kohdalla. Tienvarressa olleet sähkölinjat maakaapeloitiin työn yhteydessä suurimmaksi osaksi, Elenia Oy:n osalta kaapelointityö on vielä osittain kesken.

Vuodelle 2015 jää vielä päällystettäväksi kevyen liikenteen väylää noin puoli kilometriä painumista odottelevan penkereen kohdalla sekä kantatiehen liittyvien maanteiden (Elimäentie ja Hopsuntie) lyhyet huonokuntoiset päällystetyt osuudet.

Hankkeen toteutuneet rakennuskustannukset olivat noin 7,0 M€.

Levennetty tie parantaa erityisesti raskaan liikenteen ajo-olosuhteita ja liikenneturvallisuutta. Jämsänjokilaakson ja Mäntän metsäteollisuuden kuljetusten logistiset toimintaedellytykset paranevat huomattavasti. Talviaikainen 70 km/h nopeusrajoitus voitiin poistaa ja tielle asetettiin 80 km/h tiekohtainen nopeusrajoitus, Mustalahden kohdalla on nopeusrajoitus 50 km/h. Koko tiejaksolle asennettiin myös ns. sumupaalut, jotka helpottavat ajamista pimeällä ja huonoissa näkyvyysolosuhteissa.

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus: vastuualuejohtaja Jukka Lehtinen, puh. 0295 024 698 ja investointipäällikkö Hannu Keralampi, puh. 0295 024 689

Jämsän kaupunki: tekninen johtaja Tarja Kuisma, puh. 040 583 8699

Mänttä-Vilppulan kaupunki: tekninen johtaja Erkki Viitanen, puh. 03 488 8345

 

 

 


Alueellista tietoa