Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kainuussa on samanaikaisesti sekä ylitarjontaa että pulaa työnhakijoista lukuisissa ammateissa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuussa on seuraavan puolen vuoden aikana työvoiman ylitarjontaa yli 60 ammatissa ja samanaikaisesti työvoimapulaa lähes 20 ammatissa. Näin arvioidaan Kainuun TE-toimiston vuoden 2014 toisessa ammattibarometrissa.

Ylitarjontaa on rakennus- ja kaivosalan ammattiryhmässä, mm. kirvesmiehistä, talonrakennustyöntekijöistä ja kaivostyöntekijöistä. Aiemmasta poiketen ylitarjontaa on nyt myös kuljetus- ja liikennealan ammateissa, kuten kuorma-, linja-auton ja ajoneuvoyhdistelmän kuljettajista sekä kaupallisen työn alalla myyjistä.

Ylitarjontaa on myös mm. ATK-suunnittelijoista, huonekalupuusepistä, mainosalan suunnittelijoista, matkatoimistovirkailijoista,  pankkitoimihenkilöistä, paperimassa- ja paperityöntekijöistä, putkityöntekijöistä, sähköasentajista, tietoliikenne- ja elektroniikka-asentajista, toimistotyöntekijöistä, ompelijoista ja varastotyöntekijöistä.

Pulaa on lähinnä terveydenhuolto- ja sosiaalialalla, mm. lääkäreistä ja sairaanhoitajista sekä psykologeista. Pulaa työnhakijoista arvioidaan tulevan lisäksi myös kaupallisessa työssä myyntiedustajista sekä teollisuudessa hitsaajista.

Ammattibarometrin arviot perustuvat Kainuun TE-toimiston asiantuntijanäkemyksiin maakunnan keskeisten ammattien työvoiman kysyntä- ja tarjontanäkymistä. Ammattibarometri laaditaan kolme kertaa vuodessa.

Linkki: Kainuun ammattibarometri 2/2014

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, puh. 029 502 3650, juha.puranen@ely-keskus.fi

sekä Kainuun TE-toimisto.


Alueellista tietoa