Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Joukkoliikenteessä muutoksia 1.7.2014 alkaen (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Linja-autoalaa koskeva uudistus näkyy matkustajille 1.7.2014 alkaen vuorotarjonnan muutoksina.  Pohjois-Savon ELY -keskus on aikaisemmin tiedottanut, että noin 200 linja-autovuoroa lakkaa määrärahojen niukkuuden vuoksi.  

Uudistus vaikuttaa myös seutulippujen kelpoisuuteen. Heinäkuun alusta seutulippu ei enää käy maksuvälineenä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella 26 linja-autovuorossa. Näistä vuoroista pääosa liikennöidään Outokummun ja Joensuun välillä sekä Iisalmen ja Kuopion välillä.

Seutulipun kelpoisuus reittiliikenteessä edellyttää ELY-keskuksen ja liikennöitsijän välistä nk. nousukorvaussopimusta, koska markkinaehtoiseen liikenteeseen ei saa kohdistua yhteiskunnan tukea miltään osin. Kaikki liikennöitsijät eivät ole hyväksyneet valtakunnallisen laskentamallin mukaista nousukorvausta.  

Matkahuollon aikatauluhaun kautta haettujen vuorojen vuorotiedoissa on maininta, jos seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput eivät käy maksuvälineenä. Näissä vuoroissa tulee käyttöön uusi Matkahuollon lipputuote (30 pv/30 matkaa).

Tiedot 1.7.2014 alkaen liikennöitävistä vuoroista löytyvät Matkahuollon internetsivuilta ja matka.fi -reittihakupalvelusta (tiedot voivat olla alkuun puutteellisia).

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen, 0295 026 710
joukkoliikenneasiantuntija Satu Huttunen, 0295 026 709

 


Alueellista tietoa