Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kulttuurileijonat karjahtelivat Lappeenrannassa (Kaakkois-Suomi)

Ihmisiä istumassa kokoushuoneessa.

Etelä-Karjalan kulttuurileijonien luola pidettiin ensimmäisen kerran Lappeenrannassa 8.6.2023; vastaavaa tapahtumaa on aiemmin järjestetty Mikkelissä. Tilaisuus oli suunnattu luovien alojen ja kulttuurin toimijoille, yrityksille, organisaatioille, ammatinharjoittajille, harrastajille sekä näiden kumppaneille ja verkostoille.

Tavoitteena löytää polku luovan toiminnan kehittämiseen ja rahoittamiseen

Tilaisuuden tavoitteena on löytää ideoita ja saada tietoa kulttuurin ja luovien alojen toimijoiden kehittämiseen ja rahoittamiseen kohti tulevaisuutta. Yhtenä tavoitteena on myös löytää yhteisiä käytännön ratkaisuja esim. yrityksen liiketoiminnan onnistumiseen tai yhdistyksen toimintaan yhteistyössä muiden kanssa.

Kutsu leijonaluolaan olikin tavoittanut reilu 30 henkilöä, jotka saivat tilaisuuden tuoda omia ideoitaan ”leijonien” eli alan ammattilaisten arvioitavaksi tai olla mukana yleisönä seuraamassa leijonien työskentelyä. Leijonina olivat kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Juha Linden Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, markkinointiasiantuntija ja taidekeräilijä Marko Jylli OP Etelä-Karjalasta, kulttuurijohtaja Anu Talka Lappeenrannan kaupungilta, taideasiantuntija Taina Laitinen Taiteen edistämiskeskuksesta, elinvoimajohtaja Jami Holtari Etelä-Karjalan liitosta ja yritys- ja matkailupalvelut - asiantuntija Antti Tuomaala Lappeenrannan kaupungilta.

Ihmisiä istumassa pöydän ympärillä.

Kulttuurileijonina toimivat saivat ruodittavakseen erilaisia kulttuuriliiketoimintaideoita. Yleisö seurasi kulttuurileijonien antamaa sparrausta, ja ideoiden esittäjät saivat mukaansa kotiin vietäväksi jatkostepit oman työn, ideoiden ja yrityksen liiketoiminnan jalostamiseksi. Lappeenrannan tilaisuus edusti Itäisen Suomen ylimaakunnallista yhteistyötä; asiantuntijoita oli Etelä-Karjalasta, Kymenlaaksosta, Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. He antoivat vinkkejä eri paikkakuntien toimijoista, joilta voi saada vertaistukea ja kuulla kokemuksia vastaavien ideoiden kehittämisestä.

Kulttuurileijonien luolan Lappeenrannassa järjestivät Etelä-Karjalan liitto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Parasta itää -hanke. Road Show saa jatkoa syksyllä, kun tilaisuudet pidetään 19.9. Kouvolassa ja 29.9. Mikkelissä.


Teksti: Minna Niukkanen
Kuvat: Kulttuurikoordinaattori Ossi Välimäki, Etelä-Karjalan liitto