Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Uusi ennakkovarauspalvelu Vaalimaan raja-asemalle (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)
 

Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu mahdollistaa ajan varaamisen rajatarkastukseen etukäteen vaikka kotisohvalta käsin.

Vaalimaan raja-asemalla kokeillaan Venäjälle suuntautuvassa henkilö- ja tavaraliikenteessä uutta ennakkovarauspalvelua. Vaalimaan raja-asemalla kaikille kuljettajille pakollinen palvelu otetaan käyttöön joulukuun alussa. Lisätietoja palvelusta löytyy osoitteesta www.evpa.fi

Venäjälle autoilevat kohtaavat yhä ajoittain autojonon ennen Vaalimaan rajatarkastusta. Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu -kokeiluhanke tähtää tehokkaampiin käytäntöihin ja toimintamalleihin, joiden avulla säästetään autoilijoiden aikaa, kun ennakkovarauksen voi tehdä sähköisesti ja välttyä jonoilta.

"Ennakkovarauspalvelu perustuu yksinkertaiseen toimintamalliin: Suunnittele – varaa – aja: Suunnittele ajankohta, jolloin haluat saapua rajatarkastukseen. Varaa aika internetin kautta, asiointipisteessä tai puhelimitse. Aja rajatarkastukseen omalla rajanylitysvuorollasi," kiteyttää projektipäällikkö Jyrki Järvinen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Uusi ennakkovarauspalvelu palkittu kansainvälisesti

Ennakkovarauspalvelulla testataan, miten varauspalvelu voisi loiventaa ruuhkahuippuja tulevaisuudessa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja lisätä liikenneturvallisuutta liikennemääriä  tasoittamalla. Tuleviin muutoksiin voi nyt jo tutustua osoitteessa: www.evpa.fi.

Vaalimaalla käyttöön otettava ennakkovarauspalvelu on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, kuten World Summit Award 2013, Baltic Assembly Innovation Prize 2013 sekä Estonian Best e-service in e-government category 2013.

Osa Suomen älyliikenteen strategiaa

Ennakkovarauspalvelu toimii vain ylitettäessä raja Vaalimaalta Suomesta Venäjälle ja palvelu on käyttäjille ilmainen.

Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu on osa Suomen älyliikenteen strategiaa. Palvelun tilaaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus, ja tietokannan omistaa Liikennevirasto. Palvelun tarjoajana toimii GoSwift Suomi Oy. Näiden lisäksi hankkeessa ovat mukana Tulli, rajavartiolaitos sekä liikenne- ja viestintäministeriö. Hankkeen edistämisessä tehdään yhteistyötä myös Venäjän rajaviranomaisten kanssa.  


Lisätietoja:

Jyrki Järvinen

Projektipäällikkö 

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Puh. +358 295 029 171

jyrki.jarvinen@ely-keskus.fi
www.evpa.fi


Alueellista tietoa