Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Työttömyys vähenee jälleen Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Yksi taustalla oleva syy on ikärakenne

Työttömyys on alkukesän jälkeen palannut taas lasku-uralle Kainuussa. Kesä-heinäkuussa näytti, että työttömyys kääntyisi pysyvämmin kasvuun, mutta syyskuun lopussa mentiin jo reippaasti alle viime vuoden tason. Kehitys on sikäli poikkeuksellista, että Kainuu on ainoa manner-Suomen alue, jossa työttömyys laskee vuositasolla. Poikkeuksellista on myös se, että samanaikaisesti palkkatuella työllistäminen on määrärahojen niukkuuden takia 456 (-46 %) alemmalla tasolla kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä putosi Kainuussa syyskuussa 295:lla ja viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 297:llä. Syyskuun lopussa TE-toimistossa oli työttömiä työnhakijoita 5 247. Työttömyys helpotti sekä miehillä että naisilla, samoin alle 25-vuotiailla nuorilla. Pitkäaikaistyöttömyys sen sijaan kasvoi vuositasolla 133:lla.

Samalla kun Kajaanin seutukunnan työttömyys laskee, Kehys-Kainuussa muutokset ovat pieniä. Yksi osaselitys Kainuun sisäisiin sekä Kainuun ja muun Suomen eroihin löytyy työvoiman ikärakenteesta. Kainuussa työikään tulevat nuoret ikäluokat ovat selvästi pienempiä kuin eläkeikään tulevat ikäluokat. Poistuma työvoimasta on siis tulovirtaa suurempi. Erityisesti Kajaanin seutukunnassa yli 50-vuotiaiden työttömien määrä on tämän vuoden aikana pienentynyt. Kehys-Kainuussa yli 50-vuotiaiden työttömien määrä on vielä kasvanut.

Kainuun työllisyyskatsaus, syyskuu 2015

Lisätietoja: Suunnittelija Anne Ristioja, p. 0295 023 582


Alueellista tietoa