Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Tuottavuus syntyy hyvinvoinnista! (Etelä-Savon ELY-keskus)

Näinä aikoina on jokseenkin ristiriitaista puhua työhyvinvoinnista ja rinnastaa sitä työn tuottavuuteen. Asia herättää paljon myös tuskaisia tunteita, mikä on ymmärrettävää. Kaikki voittavat, kun sekä työtä tekevät että etsivät voivat hyvin ja heidän voimavaransa valjastuvat järkeviin asioihin.

Tähän haasteeseen on tartuttu ELY-keskuksessakin. Työelämän laadun kehittämisessä on oltukin mukana jo pitkään, mutta nyt pyritään tuomaan lisäpotkua arvokkaalle asialle. ELY-keskus verkostoineen pyrkii olemaan ketterämpi ja notkeampi toimija, esimerkiksi kokeilemaan uusia, luovia ja maalaisjärkisiä toimintatapoja, aktivoimaan niin yrityksiä kuin verkostojakin. Viestimällä työelämän laadusta ja tekemällä asioita yhdessä luomme parempaa työtä. Tahtoa ja intoa meillä on!

Helppoa työ ei ole. Kuitenkin työ- ja elinkeinoministeriö on linjannut, että Suomen työelämä on Euroopan parasta vuonna 2020. Se tarkoittaa sitä, että työyhteisöiden työhyvinvointia ja tuottavuutta parannetaan samanaikaisesti ja kaikki voimaantuvat hyvään työhön. Nyt tarvitaan juuri sitä, että kaikki voittavat: työnantajat ja työntekijät. Pienin askelin pääsemme liikkeelle.

Jokainen voi osallistua omalla panoksellaan ja ennen kaikkea asenteellaan asian hyväksi. Jos saisimme aikaan avointa ja eteenpäin vievää vuoropuhelua, jos tulisimme kuulluksi ja ymmärretyksi, jos näkisimme lampun syttyvän ja asioiden edistyvän pienin askelin, olisimme jo oikealla tiellä!

ELY-keskuksen Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia - Etelä-Savo -hankkeen toimijat kuuntelevat eteläsavolaisia. Mitä voisimme ja haluaisimme tehdä työelämän laadun parantamiseksi? Mikä jo on hyvin? Mikä voisi olla paremmin? Miten tehtynä?

Esimerkiksi työpalaverista tulee tehokkaampi ja virkistävämpi, kun sen järjestää kävelykokouksena Saimaan jäällä.  Miten itse järjestäisit palaverin kävelykokouksena?

Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia – Etelä-Savo -hankkeesta Pekka Sillanpää, Minna Lehesvuori ja Tuija Toivakainen

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Minna Lehesvuori, projektiasiantuntija, Etelä-Savon ELY, minna.lehesvuori(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 097
Pekka Sillanpää, johtava asiantuntija, Etelä-Savon ELY, pekka.sillanpaa(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 088
Tuija Toivakainen, johtava asiantuntija, Etelä-Savon ELY, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 220

Teksti: Minna Lehesvuori, Tuija Toivakainen ja Pekka Sillanpää


Alueellista tietoa