Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Toimialaraportti: Terveys- ja sosiaalipalveluissa odotettavissa sekä murroksia että mahdollisuuksia

Terveys- ja sosiaalipalvelualan toimijat odottavat, että sote-uudistus tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, mutta myös kovenevaa kilpailua. Alalla ennakoidaan suurta murrosta ja tunnelma on odottava. Alan pk-yritysten syksyn 2017 suhdannenäkymät ja suhdannenäkymät henkilöstön määrän suhteen ovat hieman heikentyneet viime keväästä.

Raportin koonnut toimialapäällikkö Terhi Tevameri Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kertoo, että alan murrosten seurauksena toimintaympäristö muuttuu oleellisesti, mutta muutokset voivat tuoda paljon uusia mahdollisuuksia. Terveys- ja sosiaalipalveluissa ja myös niihin välillisesti liittyvillä aloilla piilee suuri kasvupotentiaali. Esimerkiksi hyvinvointialasta voi muodostua uusi nousuala ja vientituote, Tevameri jatkaa.

Toimialaraportista selviää, että alaa ravistelevia muutoksia sote-uudistuksen lisäksi ovat erityisesti digitalisaatio ja teknologiset innovaatiot. Teknologisen murroksen myötä myös jakamis- ja alustataloutta hyödynnetään yhä enemmän. Trendinä on pyrkimys osaamisen tai resurssien keskinäiseen jakamiseen toimijoiden välillä.

Uudet teknologiset ratkaisut mahdollistavat paremmin esimerkiksi etänä tuotettavat palvelut ja sitä kautta esteettömyyden ja palvelukanavien monipuolisuuden. Lisäksi teknologia edesauttaa työn hallintaa, virheetöntä palvelua ja ennakoivaa informaation tuottamista.

Tiedot selviävät työ- ja elinkeinoministeriön toimialapalvelun 16.11.2017 julkaisemista sosiaali- ja terveysalan syksyn 2017 toimialaraportista sekä alan pk-toimialabarometrista, jotka käsittelevät alan nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Lue lisää:


Alueellista tietoa