Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto tarjoavat tukea yritysten muutostilanteissa - Stora Enso ilmoitti aloittavansa laajat yt-neuvottelut Oulussa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto tarjoavat erilaisia tukimuotoja yrityksille ja työntekijöille yritysten muutostilanteissa. Palveluiden tavoitteena on yleensä irtisanottujen työntekijöiden uudelleen työllistyminen mm. osaamisen kehittämisen avulla. Stora Enson Oulun tehdas ilmoitti tänään laajoista yt-neuvotteluista. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa tietoa ja neuvontaa muutostukipalveluistaan jo yt-prosessin aikana.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus hankkii TE-toimiston asiakkaille työvoimakoulutusta ja rahoittaa yhdessä yritysten kanssa toteutettavia yhteishankintakoulutuksia. Tavoitteena on parantaa työnhakijoiden  työllistymisvalmiuksia työmarkkinoilla sekä edistää työllistymistä.

- Meillä on kattavat valmiiksi kilpailutetut koulutuspuitesopimukset. Voimme vastata työnhakijoiden osaamisen kehittämisen tarpeisiin nopeasti, sanoo johtaja Petri Keränen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa tietoa ja neuvontaa muutostukipalveluistaan jo yt-prosessin aikana.
- Perinteisesti ajatellaan, että TE-toimisto palvelee yrityksiä vain työvoiman lisäykseen liittyvissä tilanteissa. Mutta palvelemme yrityksiä myös muissa muutostilanteissa. Muutostilanteissa sovimme yhdessä yrityksen edustajien kanssa, mitä yhteistyökokonaisuuteen sisältyy ja mitä palveluja lähdetään yhdessä toteuttamaan. Palvelukokonaisuus on aina yritykselle ja työntekijöille räätälöity, kertoo johtaja Maire Mäki Pohjois-Pohjanmaan TE- toimistosta. 

TE-palveluista käytetyimpiä ovat valmennukset, opiskelu työttömyysetuudella ja työvoimakoulutus. Myös maksutonta neuvontaa annetaan muun muassa työttömyysturvaan ja työnhakuun liittyvistä asioista, jatkaa Mäki.


Lisätietoja:

johtaja Petri Keränen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 026 727
johtaja Maire Mäki, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 800

 

 

 


Alueellista tietoa