Uutiset 2021

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Nyt kannattaa investoida maatilan energiaratkaisuihin

Viljelijöillä on nyt hyvä mahdollisuus saada maatilalleen rahoitusta energiantuotantoinvestointien uudistamiseen ja peruskorjaukseen, kuten lämpökeskuksiin, aurinkopaneelien hankintaan tai biokaasulaitoksen rakentamiseen.

Suomi on saamassa EU:n elpymisvaroista lisärahoitusta energiantuotantoinvestointien lisäksi niihin maatilojen investointeihin, jotka parantavat työympäristöä tai tuotantohygieniaa tai edistävät eläinten hyvinvointia tai ympäristön tilaa. Rahoituksen avulla voi esimerkiksi vaihtaa maatilan energiaratkaisut energiaa säästäviin ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviin vaihtoehtoihin. Tällaisia investointeja voivat olla esimerkiksi aurinkopaneelien tai led-valaisimien hankinta, hakelämpökeskuksen rakentaminen ja maataloudessa käytettävän biokaasun tuotantolaitoksen rakentaminen.

Tukea saa 30–50 prosenttia riippuen investoinnista.

Hakemus tehdään Hyrrä-asiointipalvelussa

Rahoitusta haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa (hyrra.ruokavirasto.fi). Alueellinen ELY-keskus käsittelee hakemukset ja tekee päätöksen investoinnin rahoittamisesta. Investoinnin toteuttamisen voi aloittaa vasta kun viljelijä on saanut ELY-keskuksesta myönteisen rahoituspäätöksen. Lisätietoja tuen hakemisesta saa ELY-keskusten maaseutuyksiköistä.

Rahoitusta voi jo hakea, mutta varat varmistuvat vasta myöhemmin tämän vuoden aikana, sillä EU-komissio käsittelee yhä Suomen esitystä EU-maaseuturahaston rahoituskohteista.

Lue lisää

Nyt kannattaa investoida maatilan energiaratkaisuihin (Ruokaviraston tiedote 14.6.2021, ruokavirasto.fi)