Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 32 800 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvoi 3 700 henkilöllä. Työttömyyden laajeneminen johtui pääasiassa joulukuulle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden joulukuusta määrä kasvoi 1 200 henkilöllä eli 3,7 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 4,0 prosentilla.

Joulukuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 14,5 % eli 0,6 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa osuus kasvoi 0,5 prosenttiyksiköllä, ollen 14,4 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on suurempi kuin koko maassa ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla Lappia ja Kainuuta lukuun ottamatta. Varsinais-Suomessa työttömien ja nuorten työttömien määrä kasvoi hitaampaan tahtiin kuin useimmilla alueilla ja koko maassa. Itse asiassa miesten työttömyys väheni 14 Varsinais-Suomen kunnassa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.

Tammikuun aikana työttömien määrä monesti vähenee ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Ks. Työllisyyskatsaus

Lisätietoja: analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Alueellista tietoa