Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

EIP-hanke: ainutlaatuinen mahdollisuus tuottaa innovaatioita alkutuotannon huoltovarmuuteen (Häme)

Hankehaku maaseudun innovaatioryhmäksi (EIP) on käynnissä. Tällä hakukierroksella etsitään rahoitettavaksi uusia ideoita, innovaatioita ja menetelmiä, jotka parantavat alkutuotannon huoltovarmuutta ja omavaraisuutta.

EIP eli European Innovation Partnership -hanke antaa hyvät mahdollisuudet kehittää, jalostaa ja ottaa käyttöön maa- ja metsätaloudessa kaivattuja uusia keksintöjä aina liiketoimintamahdollisuuteen asti. Yritykset suunnittelevat, toteuttavat ja ottavat käyttöön hankkeessa kehitetyn tuotteen tai palvelun yhdessä alkutuotannon toimijoiden kanssa. 

Hankkeen rahoitus on sataprosenttista; se edellyttää avointa tulosten julkaisua ja viestintää hankkeen alusta sen päättymiseen asti. EIP-hankkeen rahoitus tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Maaseudun innovaatioryhmiä rahoitetaan vuoden 2022 loppuun asti EU:n elpymisvälineen lisävaroilla.

EIP-hankehaku on käynnissä!

Haku on auki 14.10.2022 asti. On hyvä huomioida, että nyt avoimena olevassa hakukiintiössä hanke voi kestää korkeintaan vuoden 2024 loppuun. Tutustu hankehakuun tarkemmin täällä (maaseutu.fi)

Lisätietoja:

Lassi Hurskainen, maaseudun kehittämisen asiantuntija, Hämeen ELY-keskus
puh. 02950 25046

Kaisa Tolonen, maaseudun kehittämisen asiantuntija, Hämeen ELY-keskus
puh. 02950 25022

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi