Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Yritysten kehittämispalvelujen hinnat palaavat ennalleen

Osana koronakriisin hoitoa ELY-keskusten yrityksille tarjoamien Analyysi- ja Konsultointi -palvelujen hinta laski 27.3.2020 alkaen 30 euroon (+alv) konsultointipäivää kohden. Muutoksen tarkoitus oli väliaikaisesti madaltaa palvelujen käytön kynnystä koronaepidemian äkillisesti aiheuttaman häiriötilanteen kartoittamisessa, haltuun ottamisessa ja liiketoiminnan sopeuttamisessa uuteen tilanteeseen.

Koronaepidemian ja hinnan alennuksen myötä palvelujen kysyntä kasvoi merkittävästi, mikä osoittaa, että palvelulla on osaltaan pystytty vastaamaan yritysten koronakriisistä aiheutuneisiin tarpeisiin. Hakemusmäärät ovat tämän jälkeen tasaantuneet, joten kriisistä aiheutuneen voimakkaimman palvelutarpeen voidaan arvioida tulleen tyydytetyksi. Tämän vuoksi on perusteltua palauttaa valtion rahoitusosuus väliaikaista muutosta edeltäneelle normaalille tasolle.

Analyysi- ja Konsultointi -palvelujen hinnat palautetaan 24.9.2020 muutosta edeltäneelle tasolle siten, että Analyysi-palvelun päivähinta yritykselle on 220 euroa (+alv), ja Konsultointi-palvelun 300 euroa (+alv). Viimeistään 23.9.2020 jätettyihin Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen hakemuksiin sovelletaan kuitenkin vielä nykyistä, alempaa hintatasoa. Uusi hinta koskee 24.9.2020 ja sen jälkeen vireille tulleita hakemuksia.

Valtion tuki ELY-keskusten Yritysten kehittämispalveluihin on edelleen merkittävä, sillä valtion rahoitusosuus Analyysi-palvelusta on 80 prosenttia ja Konsultointi-palvelusta 75 prosenttia.

Yritysten kehittämispalvelut on ELY-keskusten palvelu, jolla tarjotaan korkeatasoista, valtion osittain rahoittamaa liiketoiminnan ja osaamisen kehittämisen palvelua pk-yrityksille. Lisätietoja sekä ohjeet palvelun hakemiseen saa ELY-keskuksista sekä kehittämispalvelujen verkkosivuilta.

Valtioneuvoston päätös julkaistaan sivulla tem.fi/paatokset

Lisätiedot:

Yritysten kehittämispalvelujen hinnat palaavat ennalleen (Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 10.9.2020, tem.fi)

erityisasiantuntija Kari Alanko, TEM, p. 050 526 3501
hallitussihteeri Emmi Äijälä, TEM, p. 050 530 3277
Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tuotepäällikkö Riikka Huhtanen-Pitkänen, Hämeen ELY-keskus, p. 0295 029 123

Yritysten kehittämispalvelut