Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on mukana Farmarissa (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus osallistuu Seinäjoella 3.-6.7. järjestettävään Farmari-näyttelyyn. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen löydät Seinäjoki Areenan Luonnonvarat-osastolta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyökumppaneista samalla osastolla ovat MMM, Mavi, Maanmittauslaitos, MTT ja Riistakeskus. Esittelypisteen lisäksi osastolla on tietoiskulava, jossa keskustellaan päivien aikana mm. maatalouden liikenneturvallisuudesta, maatilainvestoinneista, vesien tilasta ja tulvatorjunnasta. Lisäksi ELY-keskus esittelee hankkeitaan Leader-teltassa, Seinäjoki Areenan takana.

Kuva: Mikko Kekäle


Luonnonvarat-osaston tietoiskuissa asiantuntijamme kertovat tarkemmin messuteemoistamme. Keskiviikkona ja torstaina keskustellaan maatalouden liikenneturvallisuudesta ja siihen liittyvistä tilusjärjestelyistä. Perjantaina kerrotaan, mitä rahoitusvaihtoehtoja ELY-keskuksella on maatalouden investointeihin ja mukana haastateltavana on maatilainvestoinnin tehnyt maatalousyrittäjä. Lisäksi perehdytään vesien tilaan ja niiden kunnostamiseen. Lauantaina puolestaan puhutaan tulvatorjunnasta, ja paikalla on ELY-keskuksen tulva-asiantuntijoita. ELY:n osastolla on lisäksi akvaario, joissa on alueemme vesistöissä eläviä kaloja.

Tietoiskut järjestetään seuraavasti (osastolla A 73 Seinäjoki Areenassa):

ke 3.7 klo 12.30 Maatalous ja liikenneturvallisuus, tilusjärjestelyt
to 4.7 klo 12.00 Maatalous ja liikenneturvallisuus, tilusjärjestelyt
pe 5.7 klo 12.00 Maatilarakentaminen ja maaseudun rahoitusinvestoinnit
pe 5.7 klo 15.50 Vesien tila ja kunnostus
la 6.7 klo 12.00 Tulvatorjunta
la 6.7 klo 16.10 Tulvatorjunta

Leader-teltassa esillä hankkeita

ELY-keskuksen hankkeisiin voi tutustua lähemmin Leader-teltassa. Välineitä rehevöitymisen arviointiin ja hallintaan – GISBLOOM -hankkeen pisteellä messuvieraat voivat kokeilla Vesinettiä (www.vesinetti.fi), joka on karttapohjainen apuväline mm. eri vesienhoitotoimien kustannustehokkuuden arviointiin ja leväkukinnan muutosten ennustamiseen. Vesinetti julkaistaan vuoden 2013 aikana. Lisäksi pisteellä voi kokeilla JärviWikiä, Suomen järvien ja merialueen omaa verkkopalvelua (www.jarviwiki.fi). Pisteeltä löytyy myös tietoa vesistöjen rehevöitymisestä, sinilevistä sekä vesistöjen omatoimisesta seurannasta.

VIKURI-vieraskasvilajien torjuntahanke puolestaan esittelee vieraslajeja, jotka ovat Suomen luontoon kuulumattomia kasvilajeja. Ne ovat levinneet maahamme ihmisen mukana joko tahattomasti tai tarkoituksella. Osa vieraslajeista sopeutuu liiankin hyvin luontoomme ja leviää voimakkaasti. Seurauksena voi olla alkuperäisten lajien syrjäytyminen, mikä on luonnon monimuotoisuudelle haitaksi. Leader-teltassa on esillä myös Yritys-Suomi seudulliset yrityspalvelut.

Tervetuloa ELY-keskuksen pisteelle osastolle A 73 sekä Leader-telttaan. Lisäksi Luonnonvarat-osaston grillauspisteen löydät Ruokaprovinssin varrelta. Grillauspaikalla on grillimestarin apulaisina paikallisia tähtiä aina Elonkerjuu Simo Rallista ministeri Paula Risikkoon.

Tutustu myös Farmarin verkkosivuihin!


Alueellista tietoa