Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus, tammi–huhtikuu 2018 (Kainuu)

YES Kainuu -hanke tuo yrittäjyyskasvatuksen jokaisen kainuulaisen oppilaan saataville

Valtakunnallinen Yrittäjyyden edistäminen Suomessa (YES) ry pyrkii siihen, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen, asuipa hän sitten Helsingissä tai Ristijärvellä.

Kainuussa YES-toimintaa on tähän asti tehnyt tutuksi muun muassa Kainuun ammattiopiston YritysAmis ja Kajaanin ammattikorkeakoulun Nuori Yrittäjyys -toiminta. Jo nykyiselläänkin yrittäjyyskasvatus on tuottanut hienoja ja elämään jääneitä onnistumisia, mutta jatkossa työtä halutaan tehdä entistä isommin ja kaikille luokka-asteille laajentaen. Tähän tarpeeseen Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kainuun ammattiopisto ovat käynnistäneet YES Kainuu -hankkeen, jonka tarkoituksena on luoda kainutlaatuinen yrittäjyyspolku aina perusopetuksesta korkeakouluun asti.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt YES Kainuu -hankkeelle Euroopan sosiaalirahaston tukea 220 842 euroa. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2018–31.5.2020.

Koko juttu on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen blogissa:

https://kainuunely.com/2018/05/31/yes-kainuu-hanke-tuo-yrittajyyskasvatuksen-jokaisen-kainuulaisen-oppilaan-saataville/

 

ELY-keskus hyväksyi Kainuuseen rahoitusta tammi−huhtikuussa 2,7 miljoonaa euroa 

Kainuun ELY-keskus hyväksyi tammi–huhtikuussa 2018 rahoitusta 57 eri hankkeelle. Myönnetyn rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 2 656 845 euroa.

Suurin yritystuki (147 420 euroa) myönnettiin yrityksen kehittämisavustuksena Oy CrossLam Kuhmo Ltd:lle markkina- ja laitekartoitukseen. Suurin maaseuturahaston yritysrahoitus (141 129 euroa) puolestaan myönnettiin VillaVuoKatti Oy:lle kahden loma-asunnon rakentamiseen.

Euroopan sosiaalirahaston suurin tuki (220 842 euroa) myönnettiin Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n sekä Kainuun ammattiopiston YES Kainuu -hankkeeseen.

Maatalouden tuista suurin (158 186,25 euroa) myönnettiin yksityishenkilölle lypsykarjatalouden rakentamisinvestointiin ja ympäristötuista suurin (27 253 euroa) Kajaanin Önkkörin alueen kunnostushankkeeseen Kajaanin kaupungille.


Alueellista tietoa