Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Päreitä valmistetaan 5.6. Osmolan venevajalla Viitasaarella (Keski-Suomen ELY-keskus)

Viitasaarella Haapasaaren rannalla (Haapasaarentie) valmistuu perinteisiä päreitä työnäytöksessä torstaina 5.6. klo 10–14. Päreet naputellaan Haapasaaren kääntösillan miljööseen siirretyn Osmolan talaksen katolle. Työnäytöksen järjestävät Keski-Suomessa toimiva LAPE–Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon -projekti ja Viitasaaren kaupunki. Pärehöylän puikoissa toimii Suovanlahden maamiesseuran puheenjohtaja Arvo Pietiläinen. Pärekaton teossa ja talaksen kunnostuksessa ahkeroivat Viitasaaren kaupungin työllistämät LAPE-projektin työntekijät projektityönjohtaja Pekka Niskasen johdolla.

Osmolan talas on siirretty LAPE-työnä nykyiselle paikalleen 4-tien varresta ja se liittyy Haapasaaren alueen kehittämiseen. Haapasaaren kääntösillan ympäristön yleissuunnitelman on laatinut FCG  ja alueelle on suunniteltu kanoottivarastona toimivan venevajan lisäksi mm. pitkä rantalaituri, puisto ja tapahtuma-aukio.

Keski-Suomen ELY-keskuksen hallinnoima ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama LAPE-projekti kouluttaa ja työllistää työntekijöitä yhteistyössä kuntien kanssa maakuntamme kulttuuriympäristön kunnostuksen ja ympäristönhoidon töihin vuosina 2008–2014. Projektin päätavoitteena on työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. LAPE-projekti toimii tänä vuonna 13 Keski-Suomen kunnassa ja työt jatkuvat lokakuun loppuun.

Lisätietoja työkohteesta:

Projektityönjohtaja Pekka Niskanen, p. 040 754 8223

Lisätietoja projektista:

Projektipäällikkö Anne Yli-Olli, p. 0295 024 836
Projektikoordinaattori Pia Högmander, p. 0295 024 864


Alueellista tietoa