- Asiointi ja yhteystiedot
- Palvelut kohderyhmittäin
- Palvelut aiheittain
- Yritysten palvelut
- Maaseutuelinkeinojen palvelut
- Liikenteen palvelut
- Työn ja maahanmuuton palvelut
- Ympäristön palvelut
- Kalatalouden palvelut
- Rahoitukset, avustukset ja korvaukset
- Luvat, ilmoitukset ja lausunnot
- Neuvonta ja tietopalvelut
- Palveluiden asiasanahaku
- Käsittelyajat
- Valvonta
- Hinnasto
Avustus kalastusmatkailun edistämiseen itäisessä Suomessa
Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalousviranomaiset myöntävät hakemuksesta avustusta kalastusmatkailun edistämiseen itäisessä Suomessa. Hakuaika on 1.–31.10.2023.
Kalastusmatkailuyrityksellä tarkoitetaan yritystä, jonka toiminta on merkittäviltä osin kalastukseen painottuvaa matkailua. Itäisellä Suomella tarkoitetaan puolestaan maakunnista Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa, Etelä-Savoa, Pohjois-Savoa, Pohjois-Karjalaa ja Kainuuta. Lapin osalta rajaus koskee Itä-Lappia ja Pohjois-Pohjanmaan osalta Kuusamoa.
Avustusta voi hakea kalastusmatkailun edistämiseen tähtääviin koulutus-, kehittämis- ja markkinointitoimenpiteisiin sekä rajoitetusti investointihankkeisiin itäisessä Suomessa.
Etusijalla ovat hankkeet, joissa käytetään asiantuntijoita toiminnan kehittämiseen sekä hankkeet, joissa on laajaa yhteistyötä useamman eri toimijan välillä. Edellä kuvattuja hankkeita voivat olla esimerkiksi asiantuntijavetoiset koulutushankkeet, joissa mukana useita kalastusmatkailuyrittäjiä; tai hankkeet, joissa yhdistellään kalastusmatkailupalveluja, majoitusta ja mahdollisesti muita palveluja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi.
Ensisijaisesti rahoitettavat toimenpiteet: 1. Kalastusmatkailupalveluiden ja tuotteiden kehittäminen. Toimenpiteet, joiden avulla voidaan lisätä kalastusmatkailupalveluita tuottavien yritysten osaamista yrittäjyydessä, tuotekehityksessä ja markkinoinnissa (esim. asiantuntija-avun hankkiminen tuotteistamiseen). 2. Yrityksen sähköisten myynti- ja varausjärjestelmien käyttöönotto. Toimenpiteet, joilla lisätään yritysten valmiuksia ottaa käyttöön kalastusmatkailupalvelujen ostamista helpottavia ja digitaalista myyntiä laajentavia järjestelmiä. 3. Markkinointitoimenpiteet, jotka kohdistuvat kalastusmatkailuun keskittyneiden erikoismatkatoimistojen tai matkanjärjestäjien vierailuihin Suomessa ja/tai osallistuminen messuille tai muihin vastaaviin tapahtumiin ulkomailla, joissa erikoismatkatoimistot ovat esillä.
Avustusta voidaan myöntää vain hankkeille, joiden vaikuttavuus arvioidaan kalastusmatkailun kehittämisohjelman kannalta merkittäväksi. Avustuksen maksaa KEHA-keskus.
Toimi näin
Hae avustusta sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia hyödyntäen.
Puutteellinen hakemus, lisäselvitystarpeet ja hakemuksen muuttaminen kesken käsittelyn saattavat pitkittää asian käsittelyä.
Liitä hakemukseen pakolliset liitteet:
Tarkempi hankesuunnitelma
Selvitys yrityksen toiminnan painottumisesta kalastusmatkailuun
Selvitys hakijan oikeudesta hakemuksen allekirjoitukseen
Eritelty kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
Yritysten osalta viimeisimmät tilinpäätöstiedot
Kalatalousalueen hankevuotta koskeva tai sen puuttuessa viimeisin tulo- ja menoarvio
Kalastusluvat kalastusmatkailuun tai vastaava selvitys kalastusluvista
Vapaamuotoinen de minimis -selvitys.
Näin haet maksatusta
Hae avustuksen maksatusta KEHA-keskukselta päätöksen mukaisesti yhdessä tai useammassa erässä.
Hae maksatusta sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia hyödyntäen. Täytä maksatushakemus huolellisesti ja liitä siihen avustuspäätöksessä mainitut liitteet.
Kenelle ja millä ehdoin
Tukea voidaan myöntää vain hankkeille, joiden vaikuttavuus arvioidaan kalastusmatkailun kehittämisohjelman kannalta merkittäväksi.
Etusijalla ovat hankkeet, joissa käytetään asiantuntijoita toiminnan kehittämiseen sekä hankkeet, joissa on laajaa yhteistyötä useamman eri toimijan välillä.
Ensisijaisesti rahoitettavat toimenpiteet: 1. Kalastusmatkailupalveluiden ja tuotteiden kehittäminen 2. Yrityksen sähköisten myynti- ja varausjärjestelmien käyttöönotto 3. Markkinointitoimenpiteet
Kehittämishankkeiden tuki voi olla enintään 80 prosenttia, mutta tuen tasoa voidaan kuitenkin korottaa 90 prosenttiin kehittämishankkeissa, joissa on mukana useampi tukikelpoinen yritys.
Hankkeisiin voi sisältyä myös vastikkeetonta työtä. Pääsääntöisesti omarahoituksen tulee olla vähintään 20 prosenttia, mutta poikkeuksena edellä mainitut yritysten yhteistyöhankkeet, joissa omarahoituksen tulee aina olla vähintään 10 prosenttia.
Avustuksen käyttö on mahdollista investointeihin vain, jos alueella ei ole mahdollista saada muuta tukea tähän tarkoitukseen. Investointihankkeissa tuki voi olla enintään 50 prosenttia.
Palvelu on maksuton.
Tausta ja lainsäädäntö
Valtionavustuslaki 2001/688
Päivitetty: 25.08.2023