Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Ympäristökorvaus, kansalliset peltotuet ja eläinten hyvinvointikorvaus maksuun marraskuussa

Ruokavirasto maksaa marraskuussa maatiloille keväällä 2021 haettujen ympäristökorvausten ja eläinten hyvinvointikorvausten ennakot sekä kansalliset peltotuet. Ympäristökorvausta maksetaan sitoumusten ja sopimusten perusteella yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Eläintiloille maksettavien eläinten hyvinvointikorvausten ennakoiden kokonaissumma on noin 36,5 miljoonaa euroa. Kansallisia peltotukia maksetaan maatiloille yhteensä noin 20 miljoonaa euroa.

Joulukuussa maksuun tulevat luonnonhaittakorvauksen loppumaksu, perustuki, viherryttämistuki, nuoren viljelijän tuki (EU), peltokasvipalkkio, EU:n lypsylehmäpalkkio ja EU:n nautapalkkio sekä alkuperäiskasvien ylläpitosopimukset. Ruokavirasto tiedottaa joulukuussa maksettavien tukien maksupäivistä, kun ne ovat varmistuneet.

Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja. Maatilalleen maksetut tuet viljelijät voivat tarkistaa Vipu-palvelusta.

Lue lisää

Ympäristökorvaus, kansalliset peltotuet ja eläinten hyvinvointikorvaus maksuun marraskuussa (9.11.2021, ruokavirastot.fi)