Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Yleisötilaisuus nelostiestä ja maastokäynti Äänekoskella 27.1. (Keski-Suomen ELY-keskus)

Valtatien 4 Äänekosken kohdan parantamisen yleissuunnittelua koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 27.1.2015 klo 17:00–18:30 Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa (Hallintokatu 4, Äänekoski).

Tilaisuudessa kerrotaan yleissuunnittelun tämänhetkisestä tilanteesta ja hankkeen etenemisestä jatkossa. Tilaisuudessa keskustellaan myös suunnitelmavaihtoehdoista ja hankkeen rakentamisen vaiheistuksesta, paikallisten kulkureittien järjestelyistä ja melukysymyksistä. Saatua palautetta hyödynnetään hankkeen jatkosuunnittelussa. Paikalla tilaisuudessa ovat Keski-Suomen ELY-keskuksen, Äänekosken kaupungin ja suunnittelukonsultin edustajat.

Yleisötilaisuuden jälkeen järjestetään maastokävely suunnittelualueelle. Maastokäynnille lähdetään heti yleisötilaisuuden jälkeen noin kello 19 kaupungintalon pihasta. Maastokäynti on tarkoitettu erityisesti suunnittelualueen ja sen lähistön asukkaille ja maanomistajille, mutta myös muut hankkeesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Maastokäynnillä suunnittelualuetta käydään läpi ennalta sovittua reittiä pitkin tutustuen tärkeimpiin paikkoihin.

Siirtymiset reitillä tapahtuvat linja-autolla, minkä vuoksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse osoitteeseen tomi.lyly (at) wspgroup.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ehdottamaan vierailtavia kohteita.

Yleissuunnitelma valmiiksi 2015

Keski-Suomen ELY-keskus laatii maantielain mukaisen yleissuunnitelman valtatien 4 parantamisesta Äänekosken kohdalla vuoden 2015 aikana. Valtatietä parannetaan välillä Myllyntaus–Kivisalmi nykyisessä maastokäytävässä muilta osin paitsi Kotakennään kohdalla, jossa linjaus siirtyy nykyisen valtatien länsipuolelle.

Yleissuunnittelu sisältää tie- ja liittymäjärjestelyt, siltasuunnittelun, yksityisten teiden sekä kevyen ja joukkoliikenteen järjestelyt alueella. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta rakentamalla valtatie 4 korkealuokkaisena kaksiajorataisena valtatienä, jonka liittymät ovat eritasoliittymiä.

Yleissuunnitelman valmistuttua tulee laatia tiesuunnitelma ennen rakentamisen aloittamista. Tiesuunnitelman laadinta kestää noin vuoden. Jos rahoitus varmistuu, on rakentaminen mahdollista aloittaa vuonna 2017.

Lisätietoja:

Työn tilaaja Minna Immonen, projektipäällikkö, Keski-Suomen ELY-keskus, [email protected] tai p. 0295 024 685

Suunnittelukonsultti Risto Jounila, WSP, [email protected] tai p. 040 731 2811

Mikäli haluat lisätietoja hankkeesta suoraan, voit toimittaa yhteystietosi (nimi ja osoite/sähköpostiosoite) osoitteella Tomi Lyly, WSP, Ylistönmäentie 31 B, 40500 Jyväskylä tai tomi.lyly (at) wspgroup.fi.


Alueellista tietoa