Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Yksittäisiä levähavaintoja Kaakkois-Suomen sisävesillä (Kaakkois-Suomen ELY-keskus) 

Elokuun viimeisellä viikolla leväseurannan sisävesien Kaakkois-Suomen vakiohavaintopaikoilla on sinileviä havaittu vähäisiä määriä kolmelta Etelä-Karjalan järveltä. Rannikkovesillä sinilevätilanne on ajankohtaan nähden varsin tavanomainen ja sinilevää on havaittu vähäisissä määrin Virolahden Haminan ja Kotkan ulkosaaristossa veteen sekoittuneena hippuina.

Sisävesillä sinilevää on havaittu vähäisiä määriä Saimaalla Imatran Ukonlinnan alueella, läntisellä Pien-Saimaalla Lappeenrannan Sunisenselällä, ja Parikkalassa Simpelejärven Harjulinnan rannassa.  Yleisöhavaintona sinilevästä oli ilmoitettu ohimenevästi myös Tihvetjärven Kapialahdella Kouvolassa. Tyypillisesti sinileväesiintymät ovat sisävesillä runsaimmillaan juuri elokuun loppupuolella. Toistaiseksi levätilanne Kaakkois-Suomen alueella on siis säilynyt varsin rauhallisena. Itäisen Suomenlahden rannikollakin sinilevämäärät ovat tällä hetkellä jopa tavanomaista vähäisempiä.   

Kaakkois-Suomen alueen järvien pintalämpötilat vaihtelevat välillä 18-20 ˚C. Suomenlahdella merialueen pintalämpötila on 17-19˚C välillä. Arviot perustuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen, kauppalaivoilla tehtyihin Alg@line-automaattimittauksiin ja Suomen ympäristökeskuksen satelliittitulkintoihin.

Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteiden lähettämisestä tulisi sopia erikseen.

 Lisätietoja:

Hydrobiologi Jouni Törrönen
s-posti: jouni.torrronen(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 029 296


Alueellista tietoa