Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Viimeistään nyt pitää hakea uutta maantien opastelupaa (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tienvarsiopasteiden uusimista koskevan lainmuutoksen sallima runsaan kuuden vuoden ylimenokausi päättyy vuoden vaihteessa. Yrittäjillä on vielä vajaa kuukausi aikaa uusia maanteiden palvelukohteiden vanhentuneet opasteet ja niiden luvat.  

Maanteiden varsilla olevia opasteita koskeva laki muuttui vuonna 2007. Lainsäädäntömuutoksen vuoksi kaikki ennen 15.2.2007 myönnetyt opastusluvat on päivittävä uusien määräysten mukaisiksi, ja vanhentuneet tienvarsiopasteet uusittava uutta lakia vastaaviksi.

Tieliikenneasetuksen sallima kuuden vuoden ylimenokausi päättyy vuoden vaihteessa. Yrittäjillä on vajaa kuukausi aikaa poistaa vanhentuneet opasteensa ja uusia niitä koskeva lupansa asianmukaiseksi. Vuoden loppuun mennessä lupansa uusineelle ja vanhat merkit poistaneelle yrittäjälle ei aiheudu asiasta jälkiseuraamuksia. Tienvarsiopasteen uusimisesta aiheutuvat kulut yrittäjä luonnollisesti maksaa itse.

– Tämän vuoden puolella vastaanottamastamme uusittavasta luvasta ei peritä maksua lainkaan, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen lupapäällikkö Aleksi Haapavaara.

Haapavaara jatkaa, että yrittäjien kannattaa toimia ripeästi, sillä heti vuoden vaihteen jälkeen lupahakemus normaalin lupakäytännön mukaisesti on jälleen maksullinen. Pelkästä asetuksenmuutoksen aiheuttamasta lupahakemuksesta ei tämän vuoden puolella peritä maksua.  

Palvelukohdeluvat myöntää koko maan osalta Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Lisätietoja hakumenettelystä saa Liikenteen asiakaspalvelukeskuksesta:

  • 0295 020 600 asiakaspalvelu (ma–pe klo 9–16)
  • 0295 020 601 kundservice (må–fre kl. 9–16) 

Alueellista tietoa