Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Mies tietokoneella ulkona.

Vientiyrityksen viisi tärkeää online-palvelua

Kun yritys miettii viennin avaamista tai laajentamista uusille markkinoille, matkassa on huomioitava monta asiaa.
Team Finland -verkosto tarjoilee nyt viisi hyvää verkkopalvelua, joista yritys saa eväitä maailmalle menoon.


1.    Team Finland Market Opportunities

Verkostomme maailmalla auttaa suomalaisia yrityksiä löytämään juuri parhaat mahdollisuudet liiketoiminnalleen. Kerromme näistä suoraan asiakkaillemme, mutta myös verkkosivuillamme. Jokaisella ilmoituksella on lisätiedon antaja.

  • Myyntiliidit (Sales Leads) kertovat ulkomaisten yritysten tarpeesta löytää toimittaja tietylle tuotteelle tai palvelulle.
  • Liiketoimintamahdollisuudet (Business Opportunities) kertovat laajemmista, markkinoiden muutosten avaamista bisnesmahdollisuuksista eri markkinoilla.
  • Muutosnäkymät (Future Watch) tarjoavat tietoa bisnesympäristön mahdollisista muutoksista eri maissa 2-5 vuoden aikajänteellä.
  • Maakatsaukset (Country Outlooks) perehtyvät eri maiden markkina- ja poliittiseen tilanteeseen.

2.    Maaluokituskartta

  • Viennin kohdemaan taloudellisen ja poliittisen tilanteen tunteminen on tärkeää vientikaupan onnistumiselle ja vaikuttaa rahoitukseen. Kartasta löydät jokaisen maailman maan tilanteen sekä Finnveran yhteyshenkilön yhteystiedot, jonka kanssa voit keskustella tarkemmin viennin kohdemaasta ja rahoituksesta.

3.    Ulkomaankauppa ja maatieto: kolme maksullista palvelukokonaisuutta

  • Viennin maatieto sisältää tiedot lähes 200 maan vaadittavista vientiasiakirjoista, vientirajoituksista ja pakotteista, EU:n solmimista vapaakauppasopimuksista ja niihin liittyvistä alkuperäselvityksistä, tuotekohtaisista todistusvaatimuksista sekä pakkaus- ja merkintämääräyksistä.
  • Palvelukokonaisuuden kaksi muuta teosta tarjoavat mm. käytännön neuvoja kansainvälisiin kuljetuksiin, tietoa toimituslausekkeista, maahantuvonnista, maksutavoista ja yleisistä sopimusehdoista. Mukana on myös englanninkielisiä sopimusmallipohjia.

4.    Vientiasiakirjat.fi

  • Tämän valtakunnallisen kauppakamarien tarjoaman maksullisen palvelun kautta voi hakea Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja vahvistuksia ulkomaankaupan asiakirjoille kuten myyntilaskuille.

5.    Yhteydenottopyyntö – kun haluat yhteyden ihmiseen

  • Digitaalisella lomakkeella antamiesi tietojen perusteella yhteydenottopyyntö ohjautuu tarpeeseesi sopivimmalle Team Finland -toimijalle – palvelulupauksemme on kaksi arkipäivää.

Viiden digipalvelun paketti löytyy nyt yhdestä osoitteesta: www.team-finland.fi/digipalvelut

Lisätietoa:

Juha Miikkulainen, Business Finland
Team Finland -koordinaattorit ELY-keskuksissa (pdf)