- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Alueellista tietoa
Vientikunto-valmennuksella vauhtia kansainvälistymiseen (Uusimaa)

Vientikunto – Osaamisella maailmalle on Uudenmaan ELY-keskuksen valmennusohjelma uusmaalaisille pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää vientitoimintansa 2025 – 2026 aikana. Ohjelmaan ovat tervetulleita myös yritykset, joilla on jo jonkin verran kokemusta viennistä, mutta tarve kehittää avainhenkilöidensä kansainvälisen liiketoiminnan osaamista tai kiinnostusta laajentaa markkina-aluetta. Vientikunto-ohjelmassa on ainutlaatuinen mahdollisuus käynnistää konkreettinen vientihanke kokeneen valmentajan tuella.
Vientikunto pähkinänkuoressa
Kolmiosaiseen valmennusohjelmaan voi osallistua yrityksen 1 – 2 avainhenkilöä, jotka haluavat syventää omaa vientiosaamistaan ja kehittää yrityksen yleisiä valmiuksia vientikaupan aloittamiseksi. Ohjelma räätälöidään yrityskohtaisesti valitun markkina-alueen ja kehittämistarpeiden perusteella. Osallistujat voivat suorittaa valmennusohjelman kaikki kolme moduulia, tai vain osan niistä. Ohjelmaan on jatkuva haku aina kevääseen 2026 asti.
Ohjelman moduulit
- Export Analysis
Uudenmaan ELY-keskuksen yritysasiantuntija analysoi yrityksen lähtötilanteen. Analyysissä tarkastellaan avainhenkilöiden osaamista ja yrityksen yleisiä valmiuksia vientitoiminnan käynnistämiseksi sekä valitaan kohdemarkkina-alue.
Vientianalyysi-moduulissa laaditaan alustava markkinointisuunnitelma. Osallistuminen on maksutonta ja aikaa tulisi varata noin kaksi viikkoa. Asiakas valitsee yhden seuraavista markkina-alueista:
1. Ruotsi ja Skandinavia (Norja ja Tanska)
2. Puola, Ukraina ja Baltian maat (Viro, Latvia, Liettua)
3. Saksa ja saksankielinen Eurooppa (Itävalta ja Sveitsi)
4. Ranska ja Benelux maat (Belgia, Alankomaat ja Luxemburg)
5. Italia ja eteläinen Eurooppa (Portugali, Espanja ja Kreikka)
6. Iso-Britannia ja Irlanti
7. Japani ja läheiset markkina-alueet (Australia, Etelä-Korea, Taiwan, Vietnam, Indonesia, Hong Kong ja Kiina)
8. Yhdysvallat ja Kanada
- Export Journey
Osallistuja(t) laatii yhteistyössä vientikaupan kokeneen valmennusyrityksen kanssa valitsemalleen markkina-alueelle kansainvälistymissuunnitelman, jossa hyödynnetään vientianalyysin tuloksia. Yhteistyössä valmentajan kanssa määritellään osallistujien henkilökohtaiset oppimistavoitteet ja vientitoiminnan näkökulmasta liiketoiminnan keskeiset kehittämistoimenpiteet, joiden toteutukseen osallistujien tulee myös sitoutua. Osallistumismaksu on 490 € (ALV 0 %) / yritys. Moduulin kesto on korkeintaan 2 kuukautta.
-
Export Coaching
Yritys käynnistää konkreettisen vientihankkeensa aiemmin työstetyn kansainvälistymissuunnitelman mukaiseksi tutuksi tulleen valmennusyrityksen tuella. Valmentaja ohjaa ja antaa käytännönläheistä koulutusta kansainvälisen liiketoiminnan erityispiirteistä, valitusta kohdemarkkinasta ja sen liiketoimintakulttuurista ja verkostoista. Osallistuja saa lopuksi todistuksen. Osallistumismaksu 2600 € (ALV 0 %) Moduulin kesto on korkeintaan 10 kuukautta.
Kansainvälistymiseen tarvitaan vahva tahtotila ja sitoutumista
Vientitoiminta ei ole oikotie menestymiseen ja kasvuun, vaan se vaatii yrityksen johdolta sitoutumista ja valmiuksia investoida. Kansainvälistyminen edellyttää myös avainhenkilöiltä riittävää ajankäyttöä. Valmennusohjelman kesto riippuu osallistujien suorittamien valmennusmoduulien määrän lisäksi omaehtoiseen kehittämiseen käytettävästä ajasta. Jos vientitoiminnan aloittaminen on realistista vuoden sisällä, on yrityksellä mahdollisuus suorittaa kaikki kolme moduulia. Jos konkreettisia valmiuksia viennin käynnistämiseen ei vielä ole, saa yritys konkreettista hyötyä myös kahdesta ensimmäisestä moduulista; valmentajan tuella työstettyä kansainvälistymissuunnitelmaa voi hyödyntää myös myöhemmin.
Vientikunto – osaamisella maailmalle -valmennusohjelma on osallistujayritykselle de minimis -tuen alaista. Yrityksen maksuosuus on noin 26% palvelun todellisesta kustannuksesta (tuen osuus noin 74%). Vientikunto -osaamisella maailmalle -ohjelma rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) tuella.
Lisätietoa:
- Vientikunto - Osaamisella maailmalle (ELY-keskus)
- Projektipäällikkö Maarit Haavisto-Koskinen, +358 295021335, [email protected]
- Projektikoordinaattori Santeri Raappana, +358 295021358, [email protected]
- Julkaisupäivä
- 6.3.2025
Päivitetty: 31.03.2025