Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Varsinais-Suomessa työttömiä vähemmän kuin keväällä 2013

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 24 900 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 1 400 henkilöllä.  Viime vuoden huhtikuusta määrä väheni 13 prosentilla (3 800 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 11 prosentilla. Työttömyys alenee sellaista vauhtia, että edellisen kerran Varsinais-Suomessa työttömiä oli vähemmän kuin nyt … toukokuussa 2013.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,0 % eli 1,6 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (11,6 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-19 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi selvästi hitaammaksi (-3 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 17 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsauksessa on taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa