Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Vaikuttamisen paikka - miten kestävä elämäntapa näkyy koulujen opetussuunnitelmissa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Uuden opetussuunnitelman perusteet on hyväksytty vuoden vaihteessa. Nyt OPS-perusteiden toteutus 'jalkautuu' kuntiin ja lopulta kouluihin. Millaisin välinein opettajat ja muut toimijat voivat vaikuttaa siihen, että ympäristövastuullisuus näkyy koulu- ja kuntakohtaisissa opetussuunnitelmissa.

KYY – Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto (olemme facebookissa) järjestää opettajille ja muille opetussektorilla toimiville Kestävä elämäntapa ja OPS 2016 -työkaluja opettajille
-koulutusta aiheesta 4.3.2015 KSAOn Luonnonvaran liikuntasalissa (Ankkapurhantie 6, Anjala) sekä Nuorisokeskus Anjalan alueella.

KYY on viime vuonna perustettu verkosto, jonka tavoitteena on lisätä maakunnan lasten ja nuorten ympäristökasvatusta hyödyntäen alueen toimijoiden yhteistyötä.

Tilaisuudessa mm. opetushallituksen opetusneuvos Jukka Tulivuori kertoo miten Kestävä elämäntapa haastaa opettajuuden ja tutkijatohtori Marjaana Kangas pohtii laajentuvia oppimisympäristöjä ja rajoja ylittävää pedagogiikka.

Iltapäivällä työpajoissa pohditaan mm. taidekasvatusta kestävän kehityksen työkaluna ja sitä, mitä ja miten Ekopaku, ympäristökasvatuksen liikkuva työkalu mahdollistaa aivan uudenlaista oppimista vaikka oman koulun pihalla.

Alustava ohjelma liitteenä

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan koulutusta.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Kirsi Sali
Nuorisokeskus Anjala / Ankkapurhan kulttuurisäätiö
Ankkapurhantie 15, 46910 Anjala
puh. 020 611 6214
[email protected]

Tiedottaja Sirpa Skippari
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
P. 0295 029 287
[email protected]


Alueellista tietoa