Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Vaikuta Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuteen – liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen on käynnistynyt (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja  ympäristökeskus, Kempeleen ja Lumijoen kunnat ovat käynnistäneet liikenneturvallisuussuunnitelmien laatimisen. Työ alkaa kuntalaisille suunnatulla kyselyllä, jossa selvitetään mielipiteitä ja kokemuksia Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuus-ongelmista ja -kohdista.  

Kyselyyn voi vastata internetissä 19.4.- 19.5.2013 välisenä aikana kuntien kotisivuilta löytyvän linkin kautta. Kyselyyn on mahdollista vastata myös paperilomakkeella, jotka löytyvät kuntien kirjastoista. Linkki kyselyyn ja lisätietoa löytyy myös hankkeen kotisivulta.

Kyselyllä saadaan suunnittelijoiden tietoon sellaisia vaarallisia tai ongelmallisia paikkoja, jotka eivät nouse esiin onnettomuustilastoista. Kyselyllä kartoitetaan lisäksi Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuden yleistä tasoa. Kuntalaisten palaute on ensiarvoisen tärkeää toimenpiteiden kohdentamisen ja toteutuksen vaiheistuksen kannalta. Vastaamalla voi siis vaikuttaa kotialueensa toimenpiteisiin.

Hankkeen tavoitteena on selvittää sekä kevyen liikenteen että moottoriajoneuvo-liikenteen liikenneturvallisuusongelmat sekä laatia niiden parantamiseksi toimenpiteet ja toteuttamisohjelma. Pääpaino on kävelyn ja pyöräilyn sekä koulumatkojen turvallisuutta parantavissa liikenneturvallisuustoimenpiteissä. Suunnitelmista laaditaan molempien kuntien osalta omat raporttinsa ja syksyn aikana järjestetään keskustelutilaisuudet. Suunnitelmat valmistuvat joulukuussa 2013.


Lisätietoja:
Heino Heikkinen, puh. 0295 038 241, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus,
Tapio Peltola, puh. 050 4636 502, Kempeleen kunta,
Eino Jakkula, puh. 040 5080 297, Lumijoen kunta,
Erkki Sarjanoja, puh. 040 576 0484, Ramboll Finland Oy.


Alueellista tietoa