Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Vähän leväkukintaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella (Pohjalaismaakunnat)

Viikolla 34 on pieniä määriä sinilevää havaittu Ähtärinjärvellä. Sinilevää on havaittu eri puolilla pitkää ja kapeaa järveä mm. koululla, Suninsalmella ja Kannuslahdella. Muilla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen vakinaisilla havaintopaikoilla ei ole havaittu sinilevää. Tällä viikolla ei ole myöskään kansalaisilta tullut tietoa leväesiintymisistä.

Levätilanteesta kertovat tiedotteet julkaistaan vielä ensi viikolla. Sen jälkeen levätilanteesta raportoidaan tarvittaessa. Leväseuranta jatkuu koko syyskuun ajan. Levätilannetta voi seurata Järvi-meriwikistä (www.jarviwiki.fi), jonne levähavainnot tallennetaan. Sinileväesiintymät ovat usein paikallisia, ja levätilanne voi muuttua nopeasti sääolosuhteiden mukaan. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana.

Pintaveden lämpötila on 15–16 °C Kokkolan, Vöyrin ja Maalahden edustojen merialueilla ja 16 °C Lappajärvellä. Kyrönjoella Skatilassa pintaveden lämpötila on 17,5 °C. 

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ottaa vastaan kansalaisten levähavainnot Pohjanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimen numeroon 0295 027 990. Kansalaiset voivat tallentaa omia havaintojaan verkkopalveluun Järvi-Meriwikiin www.jarviwiki.fi.

Lisätietoja:


Alueellista tietoa